Daarom bestaat de thuiszorg

Mensen vinden het fijn om in hun vertrouwde omgeving te blijven wonen – zeker als ze al wat ouder zijn. Dit kan echter wel betekenen dat zij hulp nodig hebben om zelfstandig te blijven wonen. Het kan bijvoorbeeld lastig zijn om zichzelf aan te kleden of wonden te verzorgen. Zij kunnen dan gebruik maken van thuiszorg.

Taken in de thuiszorg als Verzorgende IG

Als jij in de thuiszorg gaat werken, help je ouderen en mensen met een ziekte of beperking om zelfstandig te blijven wonen. De volgende taken zijn daarbij erg belangrijk:

  • Verlenen van hulp bij de dagelijkse (ADL) verzorging, zoals opstaan, wassen en aankleden.
  • Medicijnen uitdelen.
  • Wonden verzorgen.
  • Katheters en stoma's verzorgen.

Daarnaast wordt het volgende van je verwacht:

  • Bijdrage leveren aan de ontwikkeling van zorgplannen.
  • Meehelpen bij het inwerken en begeleiden van collega's.

Daarnaast kan het voorkomen dat je gevraagd wordt om een helpende hand te bieden bij het huishouden maar daar is ook de thuishulp voor.

Wat echter minstens zo belangrijk is, is je sociale rol. Mensen die thuiszorg ontvangen, vinden het vaak erg fijn dat er iemand langskomt en waarderen heel erg wat je voor ze doet. Een goed humeur is dan ook erg belangrijk binnen de thuiszorg. De kans is groot dat jij je dag eerst begint met een kop koffie en een gezellig praatje.

Werken in de thuiszorg

Werken in de thuiszorg is dankbaar werk en het stelt je bovendien in staat om je eigen tijd in te delen. Je bespreekt met je cliënten wanneer je langskomt en gaat zelfstandig aan de slag. Je moet in de thuiszorg proactief zijn en goed je werk zien liggen.
Ook is het handig om in het bezit van een rijbewijs te zijn, omdat je niet altijd lopend je route kunt doen. Lees hier met welke verschillende opleidingen jij allemaal terecht kan in de thuiszorg.

Zorghelden zijn nu meer dan ooit nodig. Lijkt het jou wat om aan de slag te gaan in de thuiszorg als Verzorgende IG en om zo iets te kunnen betekenen voor anderen? Ben je flexibel en minimaal 16 uur beschikbaar? Kom dan kennis maken met Joinuz! Wij hebben diverse interessante vacatures in de thuiszorg open staan.

Meld je hier aan voor een kennismakingsgesprek.

Leuk om je te ontmoeten!