De leukste vacatures voor Bouwplantoetsers

De leukste vacatures voor
Bouwplantoetsers
Bekijk onze vacatures

Lekker aan de slag als Bouwplantoetser / Wabo casemanager

Bij Joinuz zijn we regelmatig op zoek naar goede kandidaten die willen starten als bouwplantoetser of Wabo casemanager. Wat deze functie precies inhoudt en welke competenties belangrijk zijn, dat leggen we je hier piekfijn uit.
explanation
Bouwplantoetser WABO casemanager FAQ
Voor wat voor organisaties kun je werkzaam zijn als bouwplantoetser / Wabo casemanager?

Als bouwplantoetser / Wabo casemanager kun je werkzaam zijn voor verschillende organisaties in de bouw- en vergunningssector. Denk hierbij bijvoorbeeld aan gemeenten, provincies en regionale bestuursorganen, waar je verantwoordelijk bent voor het beoordelen van bouwplannen en het afgeven van vergunningen. Daarnaast kunnen architectenbureaus, ingenieursbureaus en adviesbureaus ook bouwplantoetsers en Wabo casemanagers in dienst hebben om hun klanten te ondersteunen bij het verkrijgen van vergunningen en het voldoen aan de bouwregelgeving. Verder kunnen woningcorporaties, vastgoedontwikkelaars en bouwbedrijven ook behoefte hebben aan interne bouwplantoetsers om ervoor te zorgen dat hun projecten aan alle wettelijke vereisten voldoen.

Welke opleiding heb je nodig om te starten als bouwplantoetser / Wabo casemanager?

Om te starten als bouwplantoetser / Wabo casemanager is een relevante opleiding op het gebied van bouwkunde of ruimtelijke ordening nodig. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de studies Bouwkunde, Bouwtechnische Bedrijfskunde, Bouwmanagement, Rechten en Ruimtelijke Ordening op hbo of wo niveau. Deze opleidingen brengen je de nodige kennis en vaardigheden voor wat betreft bouwregelgeving, bouwtechniek, vergunningenprocedures en ruimtelijke planning. Het is ook belangrijk dat je bekend bent met de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) en andere relevante wet- en regelgeving. Aanvullende trainingen, zoals: Ambtenaar bouw- en woningtoezicht (ABW1), ABW2, eventueel Elementaire Bouwkunde A of certificering op het gebied van bouwplantoetsing kan ook waardevol zijn.

Welke competenties zijn belangrijk om aan de slag te kunnen als bouwplantoetser / Wabo casemanager?

Om succesvol aan de slag te gaan als bouwplantoetser / Wabo casemanager is het belangrijk om over verschillende competenties te beschikken. Ten eerste heb je grondige kennis nodig van bouwregelgeving en wetgeving op het gebied van ruimtelijke ordening. Ook is het cruciaal dat je bouwplannen kunt analyseren en interpreteren en dat je technische tekeningen en specificaties goed begrijpt. Daarnaast is nauwkeurigheid en oog voor detail van groot belang bij het toetsen van bouwplannen en vergunningsaanvragen. Je communicatieve vaardigheden zijn ook essentieel, aangezien je als bouwplantoetser vaak moet samenwerken met aanvragers, architecten en andere belanghebbenden. Tot slot is het vermogen om prioriteiten te stellen, deadlines te beheren en effectief te werken binnen een dynamische omgeving belangrijk om succesvol te zijn als bouwplantoetser / Wabo casemanager.

De meest interessante vacatures vind je hier

Het werken als bouwplantoetser of Wabo casemanager is heel gevarieerd en uitdagend. Geen casus is hetzelfde en dus word je telkens opnieuw uitgedaagd, bijvoorbeeld om je bouwkundige skills in te zetten, zodat je van grote waarde bent voor je opdrachtgever(s).

Jouw akkoord op de vergunning is namelijk nodig om te starten met bouwen. Als bouwplantoetser of Wabo casemanager heb je een juridische en bouwtechnische functie. Je werk is afwisselend, uitdagend en dynamisch, want geen bouwplan is hetzelfde.

Bouwplantoetser WABO casemanager SEO1 1 Love
Bouwplantoetser WABO casemanager SEO1 2

Wat doet een bouwplantoetser / Wabo casemanager?

Een bouwplantoetser / Wabo casemanager is verantwoordelijk voor het beoordelen van bouwplannen en vergunningsaanvragen volgens de geldende bouwregelgeving en de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo). Je controleert of de plannen voldoen aan technische, veiligheids- en milieunormen en aan de ruimtelijke ordeningseisen. Als bouwplantoetser beoordeel je documenten, technische tekeningen en specificaties om ervoor te zorgen dat alle vereiste informatie aanwezig is. Je kunt hierbij ook overleggen met aanvragers, architecten en andere belanghebbenden om eventuele problemen of vereisten te bespreken.

Als Wabo casemanager begeleid je het vergunningsproces, zorg je voor de juiste afhandeling van de aanvragen en geef je advies en informatie aan betrokken partijen. Kortom, jouw rol is cruciaal bij het waarborgen van de naleving van bouwvoorschriften en het faciliteren van veilige bouwprojecten.

Bekijk onze vacatures

Wat zijn de belangrijkste taken van een bouwplantoetser / Wabo casemanager?

De belangrijkste taken van een bouwplantoetser / Wabo casemanager zijn het beoordelen en toetsen van bouwplannen en vergunningsaanvragen op naleving van de bouwregelgeving en de Wabo. Je controleert de technische aspecten, veiligheidsvoorschriften en ruimtelijke ordeningseisen. Daarnaast geef je advies en begeleiding aan aanvragers en belanghebbenden gedurende het vergunningsproces. Je beoordeelt de volledigheid en juistheid van de ingediende documentatie, technische tekeningen en specificaties. Ook kun je zorgen voor de coördinatie van de vergunningsaanvragen en de communicatie met interne en externe stakeholders. Jouw doel is om ervoor te zorgen dat bouwprojecten voldoen aan alle vereisten en alle benodigde veiligheidsgaranties bieden.

Wat verdient een bouwplantoetser / Wabo casemanager?

Het salaris van een bouwplantoetser / Wabo casemanager is natuurlijk altijd afhankelijk van verschillende factoren, zoals je werkgever, je werklocatie en je ervaring. In Nederland ligt het gemiddelde salaris van een bouwplantoetser / Wabo casemanager tussen de €2.600 (junioren) en €5.500 (senioren) bruto per maand. Uiteraard gaan wij altijd met jou en onze opdrachtgevers in gesprek om een salaris overeen te komen waar iedereen tevreden over is.

Stars

Wat bieden we jou als bouwplantoetser / Wabo casemanager?

Hoe jouw aankomende contract er precies uit zal zien, dat weten we nu natuurlijk nog niet. Maar dit kunnen wij je in ieder geval bieden:
  • Je salaris is minimaal conform cao, je opleiding en je ervaring
  • Vaak behoort een (vast) contract tot de mogelijkheden
  • Iedere maand betalen wij lekker € 25 mee aan je sport abonnement
  • Je krijgt een reiskostenvergoeding of zelfs een optie tot een leaseauto
  • Via Joinuz Academy kun je de interessantste trainingen volgen binnen en buiten jouw vakgebied
  • Onze Joinuz Crew staat (bijna) non-stop voor je klaar met een luisterend oor en een meekijkend oog
  • De beste baan om lekker te leven, want je werkt om te leven en niet andersom
Ja dit wil ik!
Op zoek naar een baan als bouwplantoetser / Wabo casemanager?
Looking

Is een baan als bouwplantoetser / Wabo casemanager jou op het lijf geschreven? En heb je de juiste opleiding, vaardigheden en ervaring? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij helpen je graag op weg met onze contacten en opdrachtgevers. Neem contact met ons op, zodat wij een match kunnen maken en jij hopelijk snel aan de slag kunt.

Heb je onze vacatures voor bouwplantoetser / Wabo casemanager bekeken? Zat er meteen iets voor je bij? Mooi, dan zien we je sollicitatie graag tegemoet! Heb je nog niet meteen gevonden wat je zoekt? Maar voldoe je wel aan het profiel, ben je gedreven en heb je zin om aan de slag te gaan? Klim in je pen, je potlood of je stift, of val je toetsenbord aan en neem contact met ons op. Dan gaan wij samen met jou op zoek naar de perfecte match. Wij staan altijd open voor gemotiveerde kandidaten en kunnen zo onze oren en ogen openhouden voor nieuwe vacatures. Stuur ons gerust een mailtje (stuur meteen je CV mee, kan maar gedaan zijn) of bel, app of sms ons. We horen of lezen graag iets van je.

Lekker aan
de slag

Joinuz helpt je graag aan een nieuwe baan als Bouwplantoetser / Wabo casemanager. Wij zijn altijd op zoek naar nieuw talent en krijgen doorlopend nieuwe opdrachten binnen van onze opdrachtgevers. Kijk dus snel in ons vacatureoverzicht voor al onze actuele Bouwplantoetser en Wabo casemanager vacatures.