Wil jij graag werken in de zorg?

Wil jij graag
werken in de zorg?
Bekijk onze vacatures

Werken in de zorg? Altijd uitdagende vacatures

Benieuwd of werken in de zorg iets voor jou kan zijn? We leggen hier precies uit wat je kunt verwachten met een baan in de zorg. Laten we je allereerst vertellen wat de verschillende vakgebieden binnen de zorg zijn. Je kunt er namelijk voor kiezen om te gaan werken in de ouderenzorg, GGZ, gehandicaptenzorg of in het ziekenhuis. Om je een beetje op weg te helpen, geven we je hieronder een korte omschrijving per vakgebied, zodat je beter weet wat het werken in die zorghoek inhoudt. Een functie gevonden dat bij je past? Mooi! Laat het ons vooral weten, dan zorgen we er samen voor dat jij je goed kunt voorbereiden op een eventuele sollicitatie.
explanation
Zorg 1
Werken in de ouderenzorg?

Binnen de ouderenzorg wil je je cliënten iedere dag een fijne dag bezorgen. Je biedt een luisterend oor, zorgt voor de welzijn en de gezondheid van de ouderen. Je houdt je onder andere bezig met de verzorging en het regelen van medicatie.
Het werk in de ouderenzorg is veelzijdig. Zo kunnen ouderen dement zijn of een bepaalde ziekte of handicap hebben. Hier komt allemaal andere zorg bij kijken. Daarnaast bestaat er ook nog een verschil tussen thuiszorg of in een verpleeghuis. Joinuz heeft verschillende vacatures binnen de ouderenzorg. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: wijkverpleegkundige, thuiszorg of GZ-psycholoog.

Werken in de GGZ?

Binnen de GGZ (geestelijke gezondheidszorg) heb je als doel psychische aandoeningen te voorkomen, te behandelen en te genezen en ben je werkzaam bij een GGZ-instelling. Een GGZ-instelling biedt zorg en behandeling aan mensen met psychische problemen en/of verslaafden.

Werken binnen een GGZ is verrassend en leerzaam. Je weet nooit precies hoe een dag gaat verlopen. De belangrijkste drijfveer bij werken in een GGZ is om vooruitgang te boeken bij je patiënten en dat ze gaan stabiliseren. Ook binnen de GGZ heeft Joinuz uiteenlopende vacatures. Voorbeelden hiervan zijn: gedragswetenschapper, sociotherapeut of klinisch psycholoog.

Werken in de gehandicaptenzorg?

Werken in de gehandicaptenzorg is heel dankbaar. De belangrijkste taak is het helpen van mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking. Er zijn veel verschillende soorten beperkingen die ook allemaal een ander soort zorg nodig hebben. Deze zorg gaat van licht tot intensief. Soms is het zelfs noodzakelijk dat cliënten in een zorginstelling wonen, zodat ze de zorg kunnen ontvangen die ze nodig hebben. Voorbeelden van Joinuz-vacatures binnen de gehandicaptenzorg zijn: persoonlijk begeleider, zorgondersteuner of gedragsdeskundige.

Werken in het ziekenhuis?

Een ziekenhuis biedt tal van mogelijkheden om te werken in de zorg. Zo kun je bijvoorbeeld werken als verpleegkundige of doktersassistent. Mensen komen om de meest uiteenlopende redenen naar het ziekenhuis; een controle, een behandeling, spoedeisende hulp of een operatie. Dat maakt het werk enorm veelzijdig. Om in het ziekenhuis te werken, dien je wel voor een specifieke afdeling te kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld werken op cardiologie, dermatologie of de spoedeisende hulp. Binnen een opleiding loop je vaak op verschillende afdelingen mee, zodat je erachter kan komen welke het beste bij je past.

"Met werken in de zorg kun jij het verschil maken, omdat het werk is dat er écht toe doet". Iedere dag zet jij je in voor mensen en helpt ze verder. Er komt zoveel meer bij kijken dan alleen de zorg, want je stelt patiënten gerust, bent een luisterend oor en hebt als uiteindelijke doel mensen weer beter te maken. Werken in de zorg kan soms zwaar zijn, maar ook heel dankbaar.

Veel zorgverleners zien hun beroep als roeping. Het zorgzame, omgaan met mensen en het redden van levens is voor hen dé reden om in de zorg te werken. Ook als je besluit om op een later moment te willen werken in de zorg, is dat mogelijk. Je kunt je namelijk laten omscholen tot zorgprofessional. Hier vertellen we verderop iets meer over. Bij Joinuz ondersteunen wij jou graag met het vinden van de juiste baan in de zorg. Of je nu een tijdelijke of een vaste baan zoekt. Wij denken graag met je mee!

Bekijk onze vacatures
Stars

Traineeship in de zorg

Ben je er nog niet helemaal uit welke doelgroep het beste bij je past? Dan is een traineeship echt iets voor jou. Je gaat aan de slag bij diverse zorginstellingen en verschillende teams en ontdekt zo continu nieuwe situaties. Bij wat voor zorginstelling en met welke doelgroep je aan de slag gaat, hangt helemaal af van jouw wensen en ambities. Wij hebben diverse uitdagingen binnen onder andere de ouderenzorg, gehandicaptenzorg, ziekenhuiszorg, forensische zorg en GGZ. Een traineeship is dé kans om te ontdekken wat je echt wilt en waar je blij van wordt.

Love
Zorg branche thuiszorg

Omscholen in de zorg 

Zit je niet meer helemaal lekker op je plek en wil je iets anders gaan doen? Omscholen naar de zorg is dan helemaal geen gek idee. Er zijn flinke tekorten, dus banen genoeg. Daarnaast geeft een baan in de zorg veel voldoening.

Ga op ontdekking om te zien welke richting jou het meeste aantrekt. Bekijk wat je hiervoor nodig hebt qua diploma. Soms moet je weer terug naar school, maar in veel gevallen is het ook mogelijk om je studie te combineren met een baan. Zo verdien je ook al meteen een salaris.

Hij vertelt het beter! 
Wij kunnen natuurlijk veel vertellen over wat werken in de zorg inhoudt, maar verhalen uit de praktijk zijn nog veel beter. Ontdek hier wat het betekent om als verzorgende IG te werken. Lees meer 

Bekijk onze vacatures

Werken via Joinuz?

Joinuz heeft de beste zorgvacatures voor jou. Ben je net afgestudeerd en weet je nog niet welke zorgbranche het beste bij jou past? Via Joinuz heb je de mogelijkheid om een kijkje in verschillende keukens keukens te nemen, zo kom je er snel achter of jij liever in de ouderenzorg of juist liever in het ziekenhuis wilt werken. 

Joinuz Job Alert

Grote kans dat jij als geen ander weet wat werken in de zorg inhoudt. Toch is iedere organisatie anders. Dat heeft, naast jouw functie, invloed op je taken en verantwoordelijkheden. Wat alle organisaties wel met elkaar gemeen hebben: ze zijn allemaal op zoek naar goede en gemotiveerde zorghelden.

Ook aan de slag in de zorg? Meld je dan aan voor ons Job Alert en ontvang maandelijks de 5 beste vacatures.

Stars

Salaris in de zorg? Ook belangrijk! 

We snappen dat je graag wil weten wat je ongeveer kunt verdienen met werken in de zorgen. Dit is alleen lastig te zeggen, omdat de salarissen van zorgfuncties ver uit elkaar liggen. Dat komt vooral doordat de zorg een enorm brede branche is. En zoals overal, is ook hier je salaris afhankelijk van het aantal jaren werkervaring, de grootte van het bedrijf, je functie, of je een leidinggevende rol hebt en hoe specialistisch je bent. Ons advies? Bekijk de vacature die je aandacht heeft getrokken goed, want vaak staat hierin een salarisindicatie vermeld. Zo kom je tijdens het solliciteren niet voor verrassingen te staan.

CAO GGZ salarisschalen Love
Zorg

Vacatures in de zorg?

Heb jij een hart voor de zorg? Bekijk dan onze zorgvacatures eens. Wil jij werken binnen de ouderenzorg, GGZ, gehandicaptenzorg of liever in het ziekenhuis? Alles is mogelijk bij onze vele opdrachtgevers verspreid door heel Nederland. Deze opdrachtgevers staan te springen om ervaren en gemotiveerde zorgmedewerkers zoals jij. De vraag is groot, het aanbod klein. Jouw inzet zal dus snel op waarde worden geschat en gewaardeerd. Altijd fijn!

Altijd uitdagende vacatures

In ons overzicht met zorgvacatures vind je zowel tijdelijke als vaste uitdagingen. Daar moet vast jouw droombaan tussen zitten. Niet gevonden? App, mail of bel ons dan. Dan helpen wij je graag verder.

Bekijk onze vacatures

Werken in de zorg Joinuz zorgt voor jou!

Natuurlijk weten we nu nog niet hoe je contract er precies uit komt te zien, maar vertrouw erop dat wij graag en goed voor onze mensen zorgen. En dat doen we o.a. hiermee:
  • Een salaris minimaal conform CAO, jouw opleiding en ervaring
  • Bij ons kun je binnen verschillende facetten van de zorg meedraaien om zo veel ervaring op te doen.
  • Optie tot het rijden van een toffe leaseauto, vroom!
  • Wij betalen €25 mee aan je sportabonnement, een soort zweetcompensatie dus
  • Je wordt ingezet op langdurige tijdelijke functies of op functies waarbij indiensttreding mogelijk is. Voor jou dus geen losse diensten of 'dagjes werk'.
  • Een reiskostenvergoeding en een pensioenregeling
  • Toegang tot de Joinuz Academy. Jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling staat bij Joinuz namelijk op #1!
  • Daarnaast staat Joinuz altijd voor jou klaar. Even overleggen of advies nodig? Bel, app of mail ons. Of kom een lekker bakkie doen bij ons op kantoor!
Ja dit wil ik
Ook aan de slag in de zorg?
Looking

We hopen dat jij hiermee beter inzicht hebt gekregen wat werken in de zorg inhoudt. Toch is iedere organisatie anders. Dat heeft, naast jouw functie, invloed op je taken en verantwoordelijkheden. Maar wat alle organisaties wel met elkaar gemeen hebben:
ze zijn allemaal op zoek naar goede en gemotiveerde zorghelden.

Heb je bovenstaande zorgvacatures bekeken en staat dé baan die je zoekt er nog niet meteen bij? Maar ben je, net zoals wij, gedreven en enthousiast en wil je het liefst morgen aan de slag? Klim in je pen, duik in je toetsenbord of zwengel je telefoon aan en neem contact met ons op. Dan maken we gewoon alvast kennis en dan gaan wij onze zorgkrachten hun werk laten doen voor jou. Vul het contactformulier in, stuur ons een mailtje (stuur meteen even je CV mee, dat kunnen we maar vast hebben) of bel, app of sms ons. Wij horen graag van je!

Lekker aan
de slag

Joinuz helpt jou maar wat graag aan je nieuwe baan als Jeugdconsulent. Wij zijn altijd op zoek naar nieuw talent en er vallen regelmatig nieuwe opdrachten op onze deurmat van onze opdrachtgevers. Kijk dus snel in ons vacatureoverzicht voor al onze actuele Jeugdconsulent vacatures.