De leukste vacatures voor Verkeerskundige - Adviseur Mobiliteit

De leukste vacatures voor
Verkeerskundige - Adviseur Mobiliteit
Bekijk onze vacatures

Lekker aan de slag als Verkeerskundige - Adviseur Mobiliteit

Bij Joinuz zitten we eigenlijk nooit stil. En dat komt goed uit, want we zijn regelmatig op zoek naar goede kandidaten die willen starten als verkeerskundige of adviseur mobiliteit. Wat houdt deze functie precies in? Welke competenties zijn belangrijk? Dat en meer bespreken we hier.
explanation
Verkeerskundige Adviseur Mobiliteit FAQ
Voor wat voor organisaties kun je werkzaam zijn als verkeerskundige of adviseur mobiliteit?

Als verkeerskundige of adviseur mobiliteit kun je voor verschillende organisaties werken. Gemeenten, provincies en het Rijk zijn voorbeelden van publieke organisaties waarvoor je bijvoorbeeld beleidsplannen voor vervoer en verkeersmanagement kunt ontwikkelen en implementeren. Ook in de private sector, zoals bij ingenieurs- en adviesbureaus, komen jouw vaardigheden als verkeerskundige of adviseur mobiliteit vaak heel goed van pas. Zo kun je bijvoorbeeld duurzame mobiliteitsoplossingen ontwerpen en optimaliseren. Daarnaast kunnen non-profitorganisaties en onderwijsinstellingen ook baat hebben bij je expertise in onderzoek en het promoten van duurzame en veilige mobiliteit. Er zijn dus heel wat verschillende partijen voor wie jij opdrachten zou kunnen doen.

Welke opleiding en ervaring is nodig om te starten als verkeerskundige of adviseur mobiliteit?

Om te starten als verkeerskundige of adviseur mobiliteit, heb je een gerichte hbo- of wo-opleiding nodig, zoals Verkeerskunde, Mobiliteit, Ruimtelijke ordening of Civiele Techniek. Deze studies combineren theorie met praktijk en behandelen relevante onderwerpen zoals verkeersplanning, infrastructuur en mobiliteitsbeleid. Niet alleen zijn je opleiding en je praktijkervaring van belang, ook je continue bijscholing is essentieel om up-to-date te blijven van de laatste ontwikkelingen en trends in het snel veranderende veld van mobiliteit.

Welke competenties zijn belangrijk om aan de slag te gaan als verkeerskundige of adviseur mobiliteit?

Om succesvol te zijn als verkeerskundige of adviseur mobiliteit zijn verschillende competenties van belang. Allereerst is analytisch denkvermogen essentieel om verkeersproblemen te begrijpen en oplossingen te ontwerpen. Daarnaast zijn communicatieve vaardigheden en kennis van programma’s als AutoCAD nodig voor het presenteren van plannen en het adviseren van klanten of stakeholders. Heb je een goed probleemoplossend vermogen? Heel fijn! Want dat helpt je bij het navigeren van complexe mobiliteitsvraagstukken. Verder is het nuttig om goed te zijn in projectmanagement, omdat je veel projectmatig werk te doen krijgt. Ten slotte is het belangrijk om flexibel te zijn en het vermogen te hebben om je snel aan te passen, gezien in de wereld van mobiliteit bijna letterlijk geen dag hetzelfde is.

De meest interessante vacatures vind je hier

Als verkeerskundige of adviseur mobiliteit speel je een cruciale rol in het vormgeven van de transportinfrastructuur van steden, regio’s en dorpen. Je hebt lekker afwisselend werk en je gaat van het analyseren van verkeersdata tot het implementeren van mobiliteitsoplossingen. Je werkt samen met stedenbouwkundigen, ingenieurs en beleidsmakers om je bezig te houden met het lokaal beleid. Het is aan jou de taak om voor een goede doorstroming van het verkeer, de verkeersveiligheid en de toegankelijkheid te zorgen. En dat allemaal met een scherp oog op de milieu-impact en de behoeften van de samenleving.

Verkeerskundige Adviseur Mobiliteit SEO1 1 Love
Verkeerskundige Adviseur Mobiliteit SEO1 2

Wat doet een verkeerskundige of adviseur mobiliteit?

Een verkeerskundige of adviseur mobiliteit houdt zich bezig met het ontwikkelen, implementeren en evalueren van verkeers- en vervoersplannen. Je analyseert verkeersstromen en mobiliteitspatronen, identificeert problemen en stelt oplossingen voor om de doorstroming en veiligheid te verbeteren. Hierbij kan het gaan over het maken van een wegontwerp, openbaar vervoersplannen, verkeerssignalisatie, of fiets- en voetgangersfaciliteiten. Je werkt nauw samen met stadsplanners, ingenieurs en beleidsmakers en adviseert over de beste aanpak van mobiliteitsvraagstukken. Daarnaast hou je rekening met duurzaamheidsdoelstellingen en de veranderende behoeften van een stad of regio. Jouw ultieme doel is een steeds veiligere en efficiëntere mobiliteitsinfrastructuur.

Bekijk onze vacatures

Wat verdient een verkeerskundige of adviseur mobiliteit?

Natuurlijk wil je graag weten wat je verdient als verkeerskundige of adviseur mobiliteit. Je salaris hangt mede af van je ervaring en opleiding, de locatie en de specifieke rol die je gaat vervullen. Een startende verkeerskundige kan rekenen op een salaris rond 2.750 euro bruto per maand. Met meer ervaring en verantwoordelijkheden kan dit oplopen tot ongeveer 5.000 euro per maand voor een senior positie. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden voor freelance of consultancy rollen, waar de vergoeding per project kan variëren. Wij gaan graag met jou en onze opdrachtgevers in gesprek voor een passend salaris.

Wat zijn de belangrijkste taken van een verkeerskundige of adviseur mobiliteit?

Als verkeerskundige of adviseur mobiliteit heb je verschillende taken. Je analyseert verkeersdata om inzicht te krijgen in verkeersstromen en mobiliteitsvraagstukken. Je ontwerpt en implementeert verkeersmodellen en -plannen om de doorstroming, veiligheid en duurzaamheid te verbeteren. Je adviseert overheden en bedrijven over mobiliteitsoplossingen en beleidsbeslissingen. Bij dit alles hou je rekening met de huidige trends, toekomstige ontwikkelingen en innovaties op het gebied van mobiliteit. En bij voorkeur balanceer je moeiteloos tussen de belangen van verschillende stakeholders voor een geïntegreerd en efficiënt verkeersbeleid.

Stars

Wat bieden we jou als Verkeerskundige?

Hoe jouw aankomende contract er precies uit zal zien, dat weten we nu natuurlijk nog niet. Maar we kunnen je in ieder geval al wel het volgende in het vooruitzicht stellen:
  • Je salaris is op zijn minst conform CAO en natuurlijk kijken we naar je wensen en je ervaring
  • Een (vast) contract is vaak bespreekbaar
  • Iedere maand betalen wij lekker € 25 mee aan je sport abonnement. Jij blij, wij blij.
  • Je krijgt een reiskostenvergoeding en in een aantal gevallen heb je zelfs een optie op een leaseauto
  • Via Joinuz Academy bieden we jou de interessantste trainingen aan, binnen en buiten jouw vakgebied
  • Onze Joinuz Crew staat (bijna) non-stop voor je klaar met een luisterend oor, een meekijkend oog en een begripvol brein
Ja dit wil ik!
Op zoek naar een baan als Verkeerskundige of Adviseur mobiliteit?
Looking

Is een baan als verkeerskundige of adviseur mobiliteit jou op het lijf geschreven? En heb je de juiste opleiding, vaardigheden en ervaring? Waar wacht je dan nog op? Neem vooral contact met ons op en wij helpen je graag op weg met onze contacten en opdrachtgevers. Laten we samen op zoek gaan naar de juiste match, zodat jij hopelijk snel aan de slag kan.

Heb je onze huidige vacatures voor verkeerskundige of adviseur mobiliteit bekeken? Zat er meteen iets voor je bij? Mooi! Zag je jouw volgende baan er toch nog niet meteen tussen staan, maar kun je niet wachten om aan de slag te gaan? Klim dan vooral in je pen of je mobiel, of bespring je toetsenbord en laat het ons weten. Wij gaan graag samen met jou op zoek naar de perfecte match en we houden altijd onze oren en ogen open voor nieuwe vacatures. Vul het contactformulier in, stuur ons een mailtje (stuur meteen je CV mee, da’s wel zo handig, dan hebben we dat meteen bij de hand). Liever even bellen, appen of sms’en? Ook goed. Op naar een mooie professionele toekomst voor jou. Wij horen graag van je.

Lekker aan
de slag

Joinuz helpt je graag aan een nieuwe baan als verkeerskundige of adviseur mobiliteit. Wij zijn altijd op zoek naar nieuw talent en krijgen doorlopend nieuwe opdrachten binnen van onze opdrachtgevers. Kijk dus snel in ons vacatureoverzicht voor al onze actuele verkeerskundige of adviseur mobiliteit vacatures.