De mooiste vacatures
voor RO-adviseurs

In ons continu veranderende kikkerlandje wordt ruimte steeds schaarser. Daarom moet er slim, eerlijk en efficiënt mee worden omgegaan. En daar komt een RO-adviseur om de hoek kijken. Om de Ruimtelijke Ordening in goede banen te leiden zijn experts nodig die niet terugdeinzen voor een complex vraagstuk of een planologische uitdaging. Heb jij al de nodige ervaring als adviseur RO of ben je net afgestudeerd? Zet jij graag je tanden in nieuwe bestemmingsplannen en haalbaarheidsonderzoeken van bouwinitiatieven? En ben je bekend met de Omgevingswet? Dan horen we graag van je, want Joinuz heeft verschillende interessante vacatures voor RO-adviseurs, op vaste en op tijdelijke basis.

Wat doe je als RO-adviseur?

Een RO-adviseur is een belangrijke schakel in het beslissingsproces rond nieuw te ontwikkelen bouwprojecten. Wordt een oud bedrijventerrein herontwikkeld tot woonwijk? Bestaan er plannen om een voormalig kantoorgebouw om te turnen tot starterswoningen of dient zich een plan voor een nieuwbouwproject aan? Als RO-adviseur begeleid je de meest uiteenlopende planologische procedures en behandel je nieuwe initiatieven en aanvragen. Je inventariseert, adviseert en communiceert met verschillende stakeholders, zoals initiatiefnemers, omwonenden en andere externe partijen.

Veel voorkomende werkzaamheden van een RO-adviseur zijn:

 • Begeleiden en adviseren van aanvragen
 • Behandelen van aanvragen en plannen die afwijken van bestaande bestemminsplannen
 • Adviseren bij bouwinitiatieven en haalbaarheidsonderzoeken
 • Beoordelen, coördineren en adviseren over strategische planologische projecten aan management en bestuur
 • Adviseren op het gebied van regelgeving m.b.t. ruimtelijke ordening
 • Adviseren van particulieren bij ruimtelijke initiatieven
 • Uitvoeren van bestemmingsplanprocedures
 • Vormgeven van verschillende pilots rond de nieuwe Omgevingswet
 • Bieden van juridische begeleiding bij bestemmingsplannen

Welke ervaring moet je hebben om als RO-adviseur aan de slag te kunnen?

Het is natuurlijk van de concrete functie en opdrachtgever afhankelijk welke ervaring en kwaliteiten je moet bezitten, maar natuurlijk geven we je graag een idee. Je bent in ieder geval goed op weg als je:

 • Een HBO of WO-opleiding hebt afgerond op het gebied van Ruimtelijke Ordening, Sociale Geografie, Planologie of Rechten
 • Een (basis-)kennis hebt van de nieuwe Omgevingswet
 • Communicatief sterk bent en je kunt verplaatsen in de verschillende stakeholders waarmee je te maken krijgt in je werk
 • Flexibel bent, onderzoekend bent ingesteld en graag helemaal in een project duikt om vervolgens goed onderbouwde adviezen te kunnen geven
Bekijk onze RO-adviseur vacatures

De voordelen van
werken via Joinuz

Wat bieden we jou als RO-adviseur?

Hoe jouw contract er precies uit zal zien verschilt maar ga ervan uit dat:

 • Je salaris minimaal conform CAO, wensen en ervaring zal zijn
 • De mogelijkheid van een (vast) contract vaak tot de mogelijkheden behoort
 • Wij € 25,00 per maand mee betalen aan je sportabonnement
 • Je een optie tot leaseauto hebt of reiskostenvergoeding ontvangt
 • Je interessante trainingen kunt volgen via onze eigen Joinuz Academy
 • De Joinuz-achterban altijd voor je klaar staat om een luisterend oor te bieden en je waar mogelijk te faciliteren
Solliciteer nu op onze Omgeving & Recht vacatures
Vind jouw droombaan

Staat je vacature er niet bij?

Wij vinden jouw droombaan!

Droombaan vinden

Jouw mogelijkheden met onze
vacatures als RO-adviseur

Op zoek naar een baan als RO-adviseur?

Ben je toe aan een nieuwe rol in een nieuwe omgeving? Wil je graag gaan freelancen als RO-adviseur? Of wil je uiteindelijk graag een vaste baan vinden op het gebied van Ruimtelijke Ordening? Bij Joinuz staan we in de startblokken om jou vooruit te helpen. Wij hebben de contacten en de opdrachtgevers. Heb jij de persoonlijkheid, opleiding en ervaring die past bij hun wensen? Dan maken wij de match compleet en kun jij snel aan de slag!

Zie je bij bovenstaande vacatures voor RO-adviseurs nog niet meteen dé baan die je hoopt te vinden als adviseur RO? Maar ben je net zo gedreven als wij? Neem dan vast contact met ons op. Dan maken we kennis en slaan wij onze RO-tentakels verder uit en houden wij onze ogen meer dan open voor je.

Vul het contactformulier in, stuur ons een mailtje (en voeg meteen je CV even toe, wel zo handig) of bel, app of sms ons. Wij staan voor je klaar.


AAN DE SLAG
VIA JOINUZ

Als RO-adviseur ga je vaak aan de slag bij een gemeente. Onze opdrachtgevers bevinden zich dan ook in het hele land. En er verschijnen zeer regelmatig interessante vacatures voor RO-adviseurs. Ben dus niet verbaasd als we je al snel willen spreken voor een mooie functie of willen voorstellen bij je potentiële nieuwe opdrachtgever.

rectangle
Lekker
op de hoogte
Altijd als 1e op de hoogte van de nieuwste vacatures als je een job alert aanmaakt!