De interessante
vacatures voor Inkomensconsulent

Werk en inkomen. Een belangrijk aspect in het leven van ons allemaal. Helaas is het lang niet altijd vanzelfsprekend dat je iedere maand kunt rondkomen. Is dat het geval, dan helpt de overheid je vaak met een uitkering. Om te beoordelen of iemand recht heeft op een uitkering, wordt vaak een inkomensconsulent ingeschakeld. En voor onze opdrachtgevers is Joinuz regelmatig op zoek naar goede kandidaten op dit gebied. Maar hoe ziet het werk van een inkomensconsulent er eigenlijk uit? Wij vertellen het je graag.

Wat doet een inkomensconsulent?

Als inkomensconsulent moet je vrij stevig in je schoenen staan. In die rol ben je namelijk onder andere medeverantwoordelijk voor het beoordelen van de rechtmatigheid van uitkeringen. Hij of zij bekijkt wat het inkomen van iemand is en of deze persoon recht op een uitkering heeft. Wordt die vraag met ‘ja’ beantwoord, dan adviseert de inkomensconsulent ook over de hoogte van de uitkering. Soms zijn er nog andere voorzieningen waar iemand recht op kan hebben. Ook naar die aanvullende mogelijkheden kijk je als inkomensconsulent.

Wanneer ben je een goede inkomensconsulent?

Om dit werk goed te kunnen doen, moet je uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden en een goed beoordelingsvermogen hebben. Het is namelijk aan jou om een goede inschatting te maken van de situatie en je contactpersoon op een goede en correcte manier te adviseren. Daarnaast heb je (basis)kennis van relevante wet- en regelgeving nodig. Denk bijvoorbeeld aan de Participatiewet.

Je hebt in je werk dus veel met mensen te maken en je werkzaamheden zijn behoorlijk afwisselend.

Beschik jij over deze vaardigheden en lijkt dit werk je wel iets? Neem contact met ons op, want we hebben regelmatig mooie vacatures op dit gebied.

Wat verdient een inkomensconsulent?

Kijk, je gaat natuurlijk graag aan de slag in een uitdagende baan, maar het is natuurlijk ook fijn om daar een mooi salaris voor te krijgen. Wat je verdient als inkomensconsulent is – zoals altijd - afhankelijk van je opleiding en ervaring. En van jouw wensen en die van je toekomstige werkgever. Maar doorgaans ligt je aanvangssalaris ergens tussen € 2.000,- en € 4.000,- per maand bij een volledige werkweek. En natuurlijk gaan we daar graag over in gesprek met jou en onze opdrachtgever.

Welke opleiding moet een inkomensconsulent hebben?

Voor de meeste banen op dit gebied heb je een afgeronde HBO-opleiding nodig. Denk hierbij aan de richting Sociaal Juridische Dienstverlening, Social Work, MWD (Maatschappelijk Werk en Dienstverlening) of Rechten. Maar in een aantal gevallen kun je ook met een afgeronde MBO-4 opleiding aan de slag als inkomensconsulent.

Wat zijn de voordelen om je als inkomensconsulent te laten detacheren?
Waarom zou je kiezen voor detachering in een functie als deze? Natuurlijk ontvang je een salaris conform cao, ook als je gedetacheerd wordt. In de meeste gevallen doe je dit werk fulltime, maar er zijn ook mogelijkheden om parttime aan de slag te gaan. Mochten jij en je opdrachtgever dat in de toekomst allebei willen, dan is er de mogelijkheid tot het krijgen van een vast contract. Daarnaast bieden wij jou als gedetacheerde o.a. dit:

Welke ervaring moet je doorgaans hebben om aan de slag te gaan?

Zoveel werkgevers, zoveel wensen en eisen. Maar over het algemeen moet je – om goed en lekker te kunnen werken als inkomensconsulent – het volgende in huis hebben:

• Eén of meerdere jaren werkervaring, of een relevante stage hebben afgerond als • Inkomensconsulent of klantmanager inkomen bij een gemeente;
• Je MBO-4 of HBO-diploma op zak hebben;
• Kennis hebben over de wet- en regelgeving op dit gebied (waaronder de Participatiewet);
• Je hebt ervaring als casemanager en je prioriteren is geen enkel probleem voor je;
Het correct klanten te woord staan is een tweede natuur voor je;
• Je weet hoe het is om zelfstandig en in teamverband te werken.

Bekijk onze Inkomensconsulent vacatures

Wat bieden we jou als
inkomensconsulent?

Hoe jouw aankomende contract er precies uit zal zien, dat weten we nu natuurlijk nog niet, maar ga ervan uit dat:

  • Je salaris minimaal conform CAO, wensen en ervaring zal zijn
  • Een (vast) contract vaak tot de mogelijkheden behoort
  • Wij iedere maand € 25,00 meebetalen aan je sportabonnementJe een reiskostenvergoeding ontvangt of zelfs een optie tot een leaseauto hebt
  • Je via Joinuz Academy de interessantste trainingen kunt volgen binnen en buiten jouw vakgebied
  • Onze Joinuz Crew (bijna) non-stop voor je klaar staat met een luisterend oor en een meekijkend oog
Solliciteer nu op onze Inkomensconsulent vacatures
Vind jouw droombaan

Staat je vacature er niet bij?

Wij vinden jouw droombaan!

Droombaan vinden

Lekker
aan de slag

Joinuz helpt je graag aan een nieuwe baan als Inkomensconsulent. Wij zijn altijd op zoek naar nieuw talent en krijgen doorlopend nieuwe opdrachten binnen van onze opdrachtgevers. Kijk dus snel in ons vacatureoverzicht voor al onze actuele Inkomensconsulent vacatures.

rectangle
Lekker
op de hoogte
Altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste vacatures!