Aan de slag als
Wmo consulent?

Sinds de invoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning is de overheid verantwoordelijk voor de uitvoering hiervan. Maar dat kunnen zij natuurlijk niet alleen. Daarom zijn wij voor onze opdrachtgevers altijd op zoek naar ervaren toppers zoals jij! Wij hebben verschillende interessante Wmo consulent vacatures openstaan en daar vertellen we je graag meer over.

Als Wmo consulent ben jij binnen de gemeente het eerste aanspreekpunt voor mensen die een beroep doen op de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Hierbij vragen zij een (of meerdere) voorziening(en) aan om langer thuis te kunnen blijven wonen, zoals bijvoorbeeld een traplift, huishoudelijke hulp, een rollator of persoonlijk vervoer. Een Wmo consulent neemt deze aanvragen in behandeling en beoordeelt of deze gehonoreerd worden.

Doordat je in veel gevallen zelfstandig aan de slag gaat en zelf verantwoordelijk bent voor de aan jou toegewezen cliënten, is het belangrijk dat je al enige jaren werkervaring hebt.

Bekijk onze Wmo consulent vacatures

Ervaring als
Wmo consulent

Wij vragen het volgende als je aan de slag wilt als Wmo-consulent:

- Ervaring als Wmo-consulent bij een gemeentelijke instantie
- Een relevante afgeronde (paramedische) hbo opleiding, zoals bijvoorbeeld ergotherapie of fysiotherapie
- Goede communicatieve vaardigheden
- Goede schriftelijke vaardigheden

rectangle

De werkzaamheden
van een Wmo consulent

Een werkdag van een Wmo-consulent is nooit saai. Iedere dag is weer anders, omdat je met mensen en hun hulpvraag te maken hebt. Dit zorgt niet alleen voor afwisseling, maar ook voor verantwoordelijkheid. Jij als Wmo-consulent bent immers de specialist die de aanvragen beoordeelt en op de juiste manier moet afhandelen.

Als Wmo-consulent zien je werkzaamheden er vaak als volgt uit:

 • Wmo-aanvragen behandelen en afhandelen
 • De aanvraag onderzoeken op rechtmatigheid
 • Een indicatie stellen ten behoeve van de besluitvorming
 • Huisbezoeken afleggen bij de cliënten voor een keukentafelgesprek
 • (Her)indicaties en beschikkingen opstellen
 • Rapportages opstellen
 • Samenwerken met externe partijen

Wanneer jij al ervaring hebt als Wmo-consulent, weet je dat het werk heel veelzijdig is. Je bent immers niet alleen achter je bureau te vinden, maar je voert ook vaak overleg met collega’s en/of externe partijen. De huisbezoeken waarin je een bezoek brengt aan de cliënt om de Wmo aanvraag beter te kunnen beoordelen, vormen bovendien een belangrijk onderdeel van je werkweek.

Een kijkje in de werkdag van een Wmo-consulent? Lees hier hoe de werkdag van Wmo-consulent Anouk eruit ziet.

De voordelen van
werken via Joinuz

Ga je aan de slag via Joinuz, dan heb je niet alleen een superleuke baan, maar kun je ook profiteren van de voordelen die wij als werkgever jou bieden::

 • Neem een kijkje in de ‘keukens’ van diverse opdrachtgevers, maar blijf – lekker praktisch – gewoon in dienst van één werkgever
 • Een lease-auto is – afhankelijk van je functie en het aantal uren dat je werkt - een reële optie
 • Wij geven je de kans om je te blijven ontwikkelen met opleidingen en cursussen
 • Wil je als zzp’er aan de slag, ga je voor een detacheringsopdracht of werk je liever op projectbasis? Onze flexibele contractvormen laten jou kiezen – uiteraard met uitstekende arbeidsvoorwaarden en een marktconform salaris
 • Joinuz biedt langdurige tijdelijke functies en functies met uitzicht op een vast contract. Op die manier heb je altijd zekerheid
 • Omdat fit blijven wel zo belangrijk is, betalen wij € 25 mee aan je sportabonnement

Dat is allemaal mooi meegenomen, nietwaar?

Solliciteer nu op onze Wmo-consulent vacatures
Vind jouw droombaan

Staat je vacature er niet bij?

Wij vinden jouw droombaan!

Droombaan vinden

Jouw nieuwe
droombaan

Joinuz helpt je graag aan een nieuwe baan als Wmo-consulent. Wij zijn altijd op zoek naar nieuw talent en krijgen doorlopend nieuwe opdrachten binnen van onze opdrachtgevers. Kijk dus snel in ons vacatureoverzicht voor al onze actuele Wmo-vacatures. Ook als je je droombaan nog niet in ons vacature overzicht ziet staan, kun je contact met ons opnemen.

rectangle
Lekker
op de hoogte
Altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste vacatures!