De leukste vacatures voor Vergunningverlener APV

De leukste vacatures voor
Vergunningverlener APV
Bekijk onze vacatures

Lekker aan de slag als Vergunningverlener APV

Bij Joinuz zijn we doorlopend op zoek naar geschikte kandidaten die aan de slag willen als vergunningverlener APV. Wat een vergunningverlener APV precies doet en welke competenties belangrijk zijn, leggen we hier haarfijn uit.
explanation
Vergunningverlener APV FAQ
Voor wat voor organisaties kun je werkzaam zijn als vergunningverlener APV?

Een vergunningverlener APV (Algemene Plaatselijke Verordening) is werkzaam voor een gemeente of omgevingsdienst. Binnen deze organisaties liggen de verantwoordelijkheden voor het handhaven op plaatselijke verordeningen. Binnen de gemeente kom je hoogstwaarschijnlijk te werken bij de afdelingen vergunningen of VTH (vergunningen, toezicht en handhaving).

Welke opleiding is nodig om te starten als vergunningverlener APV?

Bepaalde opleidingen kunnen je enorm helpen om te kunnen gaan werken als vergunningverlener APV. Denk hierbij aan HBO-Rechten met een specialisatie in de richting staats- en bestuursrecht of de studie Integrale Veiligheidskunde. Deze opleidingen zijn beide een pré, maar absoluut geen must, want je hebt ook andere manieren om te werken als vergunningverlener APV. Zo groeien veel ambtenaren door naar vergunningverlener APV vanuit secretariële opleidingen, maar hiervoor dien je je wel bij te scholen bij de bestuursacademie door het volgen van een cursus APV - bijzondere wetten. Uiteindelijk is bekendheid met staats-en bestuursrecht wenselijk, waarbij het belangrijk is om ervaring te hebben met politiek-bestuurlijke verhoudingen.

Welke competenties zijn belangrijk om aan de slag te gaan als vergunningverlener APV?

Om succesvol aan de slag te gaan als vergunningverlener APV zijn verschillende competenties van belang. Ten eerste is, zoals gezegd, kennis over de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) en relevante wet- en regelgeving essentieel. Daarnaast moet je in staat zijn om vergunningsaanvragen zorgvuldig te beoordelen en te interpreteren. Ook is juridisch inzicht en analytisch vermogen nodig om de correcte naleving van regels te waarborgen. Goede communicatieve vaardigheden zijn cruciaal, omdat je regelmatig in contact staat met aanvragers en andere belanghebbenden. Verder moet je nauwkeurig kunnen werken, besluitvaardig zijn en goed kunnen samenwerken in een team. En als klap op de vuurpijl zijn flexibiliteit en stressbestendigheid enorm waardevol in deze functie.

De meest interessante vacatures vind je hier

Als vergunningverlener APV is geen dag hetzelfde. De focus ligt op twee hoofdonderwerpen: evenementen en drank en horeca. De ene keer ben je bezig met vergunningen voor grote evenementen zoals een festival, en de andere keer met het verstrekken van een alcohol- of terrasvergunning. Je bent een belangrijke schakel tussen verschillende stakeholders en je zorgt er met jouw bijdrage voor dat alles veilig verloopt. Joinuz heeft doorlopend vacatures op dit gebied. Wil je weten wat voor vacatures we op dit moment hebben? Je vindt ze hier.

Vergunningverlener APV SEO1 1 Love
Vergunningverlener APV SEO1 2

Wat zijn de belangrijkste taken van een vergunningverlener APV?

De belangrijkste taken voor een vergunningverlener APV zijn het beoordelen, verlenen of weigeren van vergunningsaanvragen. Dit betekent dat je deze aanvragen controleert op naleving van wet- en regelgeving, dat je deze toetst op haalbaarheid en risico's, en dat je aanvragers advies geeft. Als vergunningverlener ben jij dus het aanspreekpunt. Je stemt af met betrokken partijen zowel binnen als buiten de organisatie. Denk hierbij aan de brandweer, politie en handhavers. Daarnaast hou je toezicht op de naleving van vergunningsvoorwaarden.

Bekijk onze vacatures

Wat verdient een vergunningverlener APV?

Het salaris van een vergunningverlener APV is afhankelijk van verschillende factoren, zoals ervaring, opleidingsniveau en organisatie. Over het algemeen ligt het salaris van een vergunningverlener APV binnen een range die vergelijkbaar is met andere juridische en beleidsfuncties in de overheidssector. Het gemiddelde salaris ligt tussen de €2.550 en €5.000 bruto per maand. Natuurlijk zijn ook de secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals vakantiedagen, leaseauto, pensioenregelingen en ontwikkelingsmogelijkheden, van belang. Vergeet dus niet om ook hiernaar te kijken als je een interessante vacature tegenkomt.

Stars

Wat bieden we jou als vergunningverlener APV?

Hoe jouw aankomende contract er precies uit zal zien, weten we nu nog niet. Maar dit kunnen wij je in ieder geval in het vooruitzicht stellen:
  • Je salaris is minimaal conform cao, wensen en ervaring
  • Een (vast) contract behoort vaak tot de mogelijkheden
  • Wij betalen iedere maand € 25,- mee aan je sportabonnement
  • Je ontvangt een OV-vergoeding of leaseauto
  • Toegang tot de APV-community
  • Een groot netwerk
  • Via Joinuz Academy kun je de interessantste trainingen volgen binnen en buiten jouw vakgebied
  • Onze Joinuz Crew staat (bijna) non-stop voor je klaar met een luisterend oor en een meekijkend oog
Ja dit wil ik!
Op zoek naar een baan als vergunningverlener APV?
Looking

Is een baan als vergunningverlener APV écht iets voor jou? En heb je de juiste opleiding, vaardigheden en ervaring? Dan gaan wij graag met jou aan de slag. Neem contact met ons op, zodat wij de match kunnen maken en jij lekker aan het werk kunt.

Heb je de vacatures voor vergunningverleners APV bekeken en zat jouw volgende baan er toch nog niet tussen? Maar ben je wel gedreven en heb je zin om aan de slag te gaan? Klim dan vooral in je pen of begin te tikken op je toetsenbord en neem contact met ons op. Wij gaan graag met jou op zoek naar de perfecte match. We staan altijd open voor gemotiveerde kandidaten en houden graag onze oren en ogen open voor nieuwe vacatures. Vul het contactformulier in, stuur ons een mailtje (stuur meteen je CV mee, kan maar gedaan zijn) of bel, app of sms ons. We horen graag van je!

Lekker aan
de slag

Joinuz helpt je graag aan een nieuwe baan als vergunningverlener APV. Wij zijn altijd op zoek naar nieuw talent en krijgen doorlopend nieuwe opdrachten binnen van onze opdrachtgevers. Kijk dus snel in ons vacatureoverzicht voor al onze actuele vergunningverlener apv vacatures.