Mooie vacatures voor Verhuurmakelaars

Mooie vacatures voor
Verhuurmakelaars
Bekijk onze vacatures

Wil jij aan de slag als verhuurmakelaar?

Bij Joinuz zijn we regelmatig op zoek naar goede kandidaten die aan de slag kunnen als verhuurmakelaar. Vaak is dat bij een woningcorporatie die een groot aantal huurwoningen in zijn portefeuille heeft. Maar hoe ziet het werk van een verhuurmakelaar er precies uit? Wij vertellen je graag meer.
explanation
Joinuz wonen
Wat doet een verhuurmakelaar?

Een verhuurmakelaar is eigenlijk de bemiddelaar tussen de eigenaar van de woning (de verhuurder en vaak dus een woningcorporatie) en een potentiële huurder. Als verhuurmakelaar ben je de spil die je opdrachtgever helpt bij de zoektocht naar nieuwe huurders. Zo zorg je ervoor dat een huurwoning zo kort mogelijk leeg staat. Je belangrijkste doel is dan ook om het verhuurproces zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Wat zijn de belangrijkste taken van een verhuurmakelaar?

Potentiële huurders selecteren, een financiële check doen en een huurcontract opstellen zijn taken die niet kunnen ontbreken bij je werk als verhuurmakelaar. Een verhuurproces is veel regelwerk en dat wil je van A tot Z zo soepel mogelijk laten verlopen.

Een woningcorporatie of commerciële verhuurder heeft daarnaast natuurlijk te maken met wetgeving en ook dit onderdeel wil je tot in de puntjes uitgewerkt hebben. Al met al ontzorgt een verhuurmakelaar de verhuurder op de meest uiteenlopende gebieden.

Welke opleiding moet een verhuurmakelaar hebben?

Voor de meeste banen op dit gebied heb je een afgeronde HBO-opleiding nodig. Denk hierbij aan de richting Vastgoed en Makelaardij of Management, Economie en Recht. Daarnaast is het hebben van kennis rondom het huurrecht en bouwkundig en/of technisch inzicht belangrijk om aan de slag te gaan als verhuurmakelaar.

Op zoek naar een passende baan als verhuurmakelaar?

Bij Joinuz zijn we regelmatig op zoek naar goede kandidaten die aan de slag kunnen als verhuurmakelaar. Vaak is dat bij een woningcorporatie die een groot aantal huurwoningen in zijn portefeuille heeft. Maar hoe ziet het werk van een verhuurmakelaar er precies uit? Wij vertellen je graag meer.

De woningmarkt is complex en bij de verhuur van een woning komt veel kijken. Een verhuurder heeft niet altijd de juiste kennis in huis om zo’n verhuurproces in gang te zetten. Een verhuurmakelaar kan veel werk uit handen nemen en zorgt ervoor dat dit proces soepeltjes verloopt en dat leegstand zoveel mogelijk voorkomen wordt.

Bekijk onze vacatures
Stars

Wat doet een verhuurmakelaar?

Als verhuurmakelaar organiseer je o.a. bezichtigingen van woningen, regel je de huurcontracten, verwerk je huuropzeggingen en worden potentiële nieuwe huurders nagetrokken door middel van werkgeversverklaringen en paspoorten. Verder zorgt de verhuurmakelaar ook voor de voor- en eindinspecties en opleveringen van woningen. Om de staat van een woning te beoordelen is het handig technische kennis in huis te hebben. Zo kan het bijvoorbeeld voorkomen dat er een renovatieverzoek moet komen. Maar een verhuurmakelaar doet nog veel meer. De belangrijkste werkzaamheden leggen we hieronder uit.

We gaan duurder en groter wonen 1440x810 Love
Woningbouw

Welke taken heb je als verhuurmakelaar nog meer?

Belangrijke taken van een verhuurmakelaar kunnen zijn: het onder de aandacht brengen van de woning in het netwerk. Het selecteren van potentiële huurders en het begeleiden van bezichtigingen. Tevens geef je advies over de huurprijs. Voer je een financiële check bij de potentiële huurders. Jij stelt  de huurovereenkomst op en natuurlijk inspecteer jij de woning bij de sleuteloverdracht.

Bekijk onze vacatures

Wanneer ben je een goede verhuurmakelaar?

Als verhuurmakelaar is het belangrijk om vriendelijk en geduldig te zijn, omdat je mensen begeleidt in het huurproces. Je wil dat zowel je opdrachtgever als een potentiële nieuwe huurder een goede klik met je hebben en dat zij het gevoel hebben dat ze je kunnen vertrouwen. 

Welke ervaring moet je doorgaans hebben om aan de slag te gaan als verhuurmakelaar?

Over het algemeen moet je het volgende in huis hebben om lekker aan de slag te kunnen als verhuurmakelaar:

• Eén of meerdere jaren werkervaring als verhuurmakelaar, of een relevante stage hebben afgerond;
• Een HBO-diploma in the pocket (bijvoorbeeld Vastgoed en Makelaardij of Management, Economie en Recht);
• Kennis over het huurrecht;
• Het correct te woord staand van potentiële huurders en je opdrachtgever is een tweede natuur voor je.

Stars

Wat verdient een verhuurmakelaar?

Natuurlijk is het niet onbelangrijk om te weten wat je verdient als verhuurmakelaar. Dit is – zoals eigenlijk altijd – mede afhankelijk van je opleiding en ervaring. Daarnaast zijn jouw wensen en die van je toekomstige opdrachtgever belangrijk. Doorgaans ligt het aanvangssalaris ergens tussen € 2.500,- en € 4.000,- per maand bij een volledige werkweek. Natuurlijk gaan we daarover graag in gesprek met jou en onze opdrachtgever.

CAO GGZ salarisschalen Love
Joinuz Woningcorporatie 3

Op zoek naar een baan als verhuurmakelaar?

Ben je toe aan een nieuwe rol in een uitdagende omgeving? Wil je graag als ZZP’er aan de slag? Of wil je liever een vaste baan als verhuurmakelaar? Wij helpen je graag op weg met onze contacten en opdrachtgevers. Beschik jij over de juiste opleiding, ervaring en vaardigheden die passen bij de wensen van onze opdrachtgevers? Neem dan snel contact met ons op, zodat wij de match kunnen maken en jij hopelijk snel kunt starten in je nieuwe baan.

Heb je de vacatures voor verhuurmakelaars bekeken en zat er toch nog niet meteen iets voor je tussen, maar ben je wel gedreven en heb je zin om aan de slag te gaan? Klim in je pen of kruip in je toetsenbord en neem contact met ons op. Wij staan altijd open voor gedreven kandidaten en kunnen zo onze oren en ogen openhouden voor nieuwe verhuurmakelaar vacatures. Vul het contactformulier in, stuur ons een mailtje (stuur meteen je CV mee, kan maar gedaan zijn) of bel, app of sms ons. Wij horen graag van je.

Bekijk onze vacatures

Wat bieden we jou als verhuurmakelaar?

Hoe jouw aankomende contract er precies uit zal zien, dat weten we nu natuurlijk nog niet, maar ga ervan uit dat:
  • Een salaris minimaal conform CAO, afhankelijk van jouw opleiding, wensen en ervaring. Om je een indicatie te geven een range tussen de €2750,- en €4000,-.
  • Een (vast) contract vaak tot de mogelijkheden behoort;
  • Je een reiskostenvergoeding ontvangt of zelfs een optie tot een leaseauto hebt;
  • Wij iedere maand € 25,- meebetalen aan je sportabonnement;
  • Je via de Joinuz Academy de interessantste trainingen kunt volgen binnen en buiten jouw vakgebied;
Ja dit wil ik
Op zoek naar een passende baan als verhuurmakelaar?
Looking

Joinuz helpt jou maar wat graag aan je nieuwe baan als verhuurmakelaar. Wij zijn altijd op zoek naar nieuw talent en er vallen regelmatig nieuwe opdrachten op onze deurmat van onze opdrachtgevers.

Ben jij proactief, flexibel en enthousiast om potentiële huurders te overtuigen van de nieuwe woning? En kun jij je eigen werk goed organiseren en ben je tevens stressbestendig, resultaatgericht en nauwkeurig in je werk. Heb je ervaring in de sociale volkshuisvesting? Neem gerust eens contact met ons op, want we hebben regelmatig mooie vacatures op dit gebied.

Lekker aan
de slag

Joinuz helpt je graag aan een nieuwe baan als verhuurmakelaar. Wij zijn altijd op zoek naar nieuw talent en krijgen doorlopend nieuwe opdrachten binnen van onze opdrachtgevers. Kijk dus snel in ons vacatureoverzicht voor al onze actuele verhuurmakelaar vacatures.