Mijn naam is Sabier Kumar Bhaggoe, ik ben 29 jaar en werk al bijna 1,5 jaar met veel plezier via Joinuz als verzorgende IG. Ik neem je graag mee in mijn werkzaamheden als verzorgende IG bij Argos Zorggroep, gespecialiseerd is in de zorg voor ouderen.

De ochtendzorg

Als verzorgende IG, sta ik vroeg op, mijn dienst start namelijk altijd om 07:00 uur in het verzorgingshuis. Wij beginnen met de overdracht vanuit het nachtteam en bespreken waar iedereen staat binnen het team.

Rond 07.15 uur begint de ochtendzorg. Dit is hét moment waarop wij onze cliënten alle aandacht kunnen geven. De ochtendzorg bestaat niet alleen uit het wassen en aankleden maar ook het bieden van een luisterend oor. Heeft de cliënt een spannende droom gehad of willen zij iets kwijt waar ze mee zitten of waar ze blij van worden, wij bespreken het graag met hen. Naast het enkel bieden van een luisterend oor, observeren, signaleren en rapporteren wij over wat er speelt. Denk hierbij aan een cliënt die plekje heeft op de hiel, moet hier actie op ondernomen worden?

Verder zorgen wij ervoor tijdens het ochtendmoment dat de cliënten en weer fris en fruitig uitzien om aan een nieuwe dag te beginnen. Nadat de cliënt is gewassen, verzorgen wij het ontbijt en geven wij ze ook de medicatie die ze op dat moment horen te krijgen. Tegelijkertijd checken wij of alle bewoners uit bed zijn.

Dan is het even een moment voor koffie of thee voor jezelf en bespreek je met je collega’s wat je bevindingen zijn en of er nog dingen opgepakt moeten worden.

Verzorgende IG

Het werk als Verzorgende IG
Als verzorgende IG verricht je dus verzorgende, verpleegtechnische en begeleidende taken bij cliënten, in de thuissituatie. Je werkt volgens zorgplannen en in kleine teams, waarbij je terug kunt vallen op een teamleider.

Zelf werk ik op een somatische afdeling, dit is een afdeling waar de mensen nog hartstikke goed weten wat ze willen en hoe zij het willen. Dat stukje vind ik het leukst; cliënten kunnen mij heel goed vertellen wat hun wensen zijn, wat zij bijvoorbeeld aan willen trekken die dag en hoe zij hun haar gekamd willen hebben.

Mijn taken op als verzorgende tijdens de dagdienst zijn het verzorgen van de cliënten waar nodig is, denk hierbij aan douchen, aankleden en tandenpoetsen. Daarnaast ben ik er ook voor verpleegtechnische handelingen; denk bijvoorbeeld aan het vervangen van een katheter of het toedienen van medicijnen. Tot slot ben ik er ook voor een praatje en een knuffel, al is dat in deze tijden wat moeilijker dan normaal.

Wij als verzorgenden zijn de oren en de ogen van de arts, wij horen zien en rapporteren of nemen actie om iets gedaan te krijgen. Als verzorgde IG ben je een spin in het web, elke dag is afwisselend en elke dag sta je voor nieuwe uitdagingen om werk van te maken. Als verzorgende IG ben je er voor de mens en bied je hen een stukje geborgenheid. Vooral de liefde die je geeft aan hen die het nodig hebben is iets heel speciaals en maakt het voor mij de beste baan om lekker te leven.

Hart voor de zorg
Heb jij net als Sabier een echt hart voor de zorg? Bied jij graag een luisterend oor en ben jij iemand die cliënten graag liefde en aandacht geeft? Via Joinuz kun je een kijkje nemen in verschillende keukens om te kijken wat echt bij jou past. Tevens heb je de optie tot het rijden van een leaseauto en krijg je een sportabonnement t.w.v 25 euro per maand. Interesse? Bekijk dan eens onze Verzorgende IG vacatures.
Mocht een baan als Verzorgende IG niks voor jou zijn maar ben je wel op zoek naar een andere baan in de zorg, kijk dan eens bij al onze zorgvacatures en wie weet zit daar iets voor je bij!