Reden 1: je maatschappelijke betrokkenheid
Voor heel veel mensen die bij een gemeente werken, geldt dat zij graag een steentje bijdragen aan de maatschappij. Of je nu onderzoek doet als gedragswetenschapper of een functie als schuldhulpverlener of jeugdconsulent hebt, in je werk kun je mensen echt helpen. En dat is toch hartstikke mooi, met je werk een verschil kunnen maken? Spreekt jou dat ook aan, dan zou werken bij een gemeente echt iets kunnen zijn voor je.

Reden 2: veel verschillende functies

Een gemeente is vaak een enorm grote organisatie. Je komt er dan ook vacatures tegen voor de meest uiteenlopende functies. Van klantmanager tot werkvoorbereider of woonconsulent. Gemeenten zijn daarom regelmatig op zoek naar geschikte kandidaten met de meest uiteenlopende kennis, opleiding en expertise. Daarom zijn er vaak ook voor jou mooie kansen in de publieke sector, zowel fulltime als parttime.

Reden 3: je ontwikkel- en groeimogelijkheden

Hoezo zou je je bij een gemeente niet snel kunnen ontwikkelen? Ook gemeenten beseffen tegenwoordig heel goed dat het vinden en behouden van de juiste mensen van groot belang is voor ze. Daardoor is er veel veranderd in de publieke sector en zijn gemeenten echt niet langer die hiërarchische en statische organisaties waarin het bijna onmogelijk is om door te groeien. Integendeel!

Gemeenten werken graag met ambitieuze en getalenteerde professionals. Ook omdat er, met zoveel banen op zoveel verschillende gebieden, nog wel eens een vacature vrijkomt binnen de organisatie. En misschien kunnen ze jou daarmee wel een mooie volgende stap in je carrière laten zetten.

Reden 4: je collega’s

Hou jij wel van een beetje diversiteit en dynamiek op de werkvloer? Bijna nergens vind je zoveel collega’s met zoveel verschillende achtergronden en expertises, leeftijden en functieniveaus als bij de gemeente.

En dat zorgt niet alleen voor een fijne dynamiek. Het is ook nog eens heel nuttig voor je carrière. Je leert enorm veel, je vergroot je mensenkennis en je werkt haast ongemerkt aan je sociale vaardigheden. En die skills neemt niemand je meer af!

Reden 5: er wordt goed voor je gezorgd

Gemeenten hebben als werkgevers geleerd om goed te zorgen voor hun mensen. Je (secundaire) arbeidsvoorwaarden zijn dus gewoon goed. Er wordt echt gekeken naar jou. Hoe tevreden ben jij in je werk? Hoe kun jij met nog meer plezier, efficiëntie en aangescherpte skills je werk doen? Gemeenten werken vaak met een mooi opleidingsbudget waarmee jij je kennis en vaardigheden kunt bijspijkeren. Goed voor hen en goed voor jou!

Reden 6: detacheren

We zien het steeds meer bij overheidsinstanties en dus ook bij gemeenten; banen die op basis van detachering worden ingevuld. En wij snappen wel waarom. Detachering heeft voor werkgever en werknemer grote voordelen. Als gedetacheerde heb je bijvoorbeeld vrijwel dezelfde zekerheden als iemand met een vast contract. Je kunt dus niet zomaar ontslagen worden.

Als je via Joinuz wordt gedetacheerd bij een gemeente, dan kom je bij ons in dienst. Wij betalen je een lekker salaris en jij geniet van mooie voordelen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de optie tot het rijden van een leaseauto, een sportabonnement en verschillende opleidingsmogelijkheden? Overtuigd? Kijk eens bij onze actuele vacatures bij gemeenten door het hele land. Zit er iets tussen waar jij enthousiast van wordt? Laat het ons vooral weten!

Reden 7: Gelukkiger dan gemiddeld

Yep, inderdaad. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat ambtenaren gemiddeld gelukkiger zijn dan mensen die niet in de publieke sector werken. Het gerucht gaat zelfs dat ambtenaren gelukkiger zijn in de liefde dan mensen die in een andere sector werken. En wie wil dat nou niet, geluk op de werkvloer én in de liefde!?

Werken bij de gemeente


Dus: word gelukkig, werk bij een gemeente
Zoals je hebt gelezen, is het behoorlijk aantrekkelijk om bij een gemeente aan de slag te gaan. Er liggen mooie uitdagingen op je te wachten, waar je veel mee kunt bereiken én waarmee je onze samenleving een stukje beter kunt maken. Of je nu een starter of een door de wol geverfde routinier bent, Joinuz heeft een aantal interessante gemeentelijke vacatures. Bekijk ze eens rustig en laat het ons weten als er iets voor je bij zit. Wie weet hebben we dan binnenkort een mooie match!