Reden 1: Je bent maatschappelijk betrokken

Dus, werken bij de gemeente. Veel mensen kiezen hiervoor omdat zij graag een bijdrage leveren aan de maatschappij. Of je nu als gedragswetenschapper onderzoek doet, werkzaam bent als schuldhulpverlener of jeugdconsulent bent, je kunt echt het verschil maken in het leven van mensen. Werken bij de gemeente geeft je de kans om deze impact te maken en iets terug te geven aan de samenleving. Dus als jij energie krijgt van het werken met mensen en graag een verschil wilt maken, kan werken bij de gemeente wellicht iets voor jou zijn.

Heel veel mensen werken bij de gemeente omdat zij het belangrijk vinden om een steentje bij te dragen aan de maatschappij. Of je nu onderzoek doet als Gedragswetenschapper, werkzaam bent als Schuldhulpverlener of Jeugdconsulent bent, in je werk kun je mensen echt helpen. En dat is toch hartstikke mooi, met je werk een verschil kunnen maken? Als jij jezelf hierin herkent en merkt dat je energie krijgt van het werken met mensen, kan het werken bij de gemeente echt iets voor je zijn!

Reden 2: Veel verschillende functies

Een gemeente is vaak een enorm grote organisatie. Je komt er dan ook vacatures tegen voor de meest uiteenlopende functies. Van Klantmanager tot Werkvoorbereider of Woonconsulent. Daarom zoeken gemeenten vaak kandidaten met verschillende kennisgebieden, opleidingsachtergronden en expertise. Er zijn dus volop mooie kansen in de publieke sector, zowel fulltime als parttime.

Reden 3: Je ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden

Gemeenten begrijpen dat het tegenwoordig cruciaal is om de juiste mensen te behouden. Al helemaal in de huidige arbeidsmarkt. Er is daardoor dus veel veranderd in de publieke sector en zo zijn gemeenten echt niet meer die die hiërarchische en statische organisaties waarin het bijna onmogelijk is om door te groeien. Integendeel zelfs! Doorgroeien bij de gemeenten is steeds vaker makkelijker dan bij andere werkgevers.

Gemeenten werken graag met ambitieuze en getalenteerde professionals. Ook omdat er, met zoveel banen op zoveel verschillende gebieden, nog wel eens een vacature vrijkomt binnen de organisatie. En misschien kunnen ze jou daarmee wel een mooie volgende stap in je carrière laten zetten.

Reden 4: Je collega's

Hou jij wel van een beetje diversiteit en dynamiek op de werkvloer? Bijna nergens vind je zoveel collega’s met zoveel verschillende achtergronden, expertises, leeftijden en functieniveaus als bij de gemeente.

Reden 5: Er wordt goed voor je gezorgd

Gemeenten zijn werkgevers die hun werknemers goed verzorgen. De arbeidsvoorwaarden, inclusief de secundaire, zijn echt heel goed. Weinig werkgevers bieden zulke aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden als gemeenten. Ze richten zich echt op jouw tevredenheid en kijken hoe jij nog meer voldoening, efficiëntie en verfijnde vaardigheden kunt behalen in je werk. Gemeenten werken vaak met opleidingsbudgetten, vergelijkbaar met Joinuz, waarmee jij je kennis en vaardigheden kunt bijspijkeren. Dit is niet alleen gunstig voor hen, maar ook voor jou!

Reden 6: Detacheren

We zien steeds vaker dat overheidsinstanties, waaronder gemeenten, banen invullen op basis van detachering. En dat is niet voor niets. Detachering biedt namelijk voordelen voor zowel werkgevers als werknemers. Als gedetacheerde heb je vrijwel dezelfde zekerheden als iemand met een vast contract, wat betekent dat je niet zomaar ontslagen kunt worden.

Als je gedetacheerd wordt bij een gemeente via Joinuz, kom je bij ons in dienst. Wij bieden niet alleen een lekker salaris, maar ook mooie voordelen, zoals de optie tot het rijden van een leaseauto, een sport abonnement en verschillende opleidingsmogelijkheden. Wil jij werken bij de gemeente? Bekijk dan onze actuele vacatures bij gemeenten door het hele land. Zit er iets tussen waar jij enthousiast van wordt? Laat het ons weten!

Reden 7: Gelukkiger dan gemiddeld

Yep, inderdaad. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat ambtenaren gemiddeld gelukkiger zijn dan mensen die niet in de publieke sector werken. Het gerucht gaat zelfs dat ambtenaren gelukkiger zijn in de liefde dan mensen die in een andere sector werken. En wie wil dat nou niet, geluk op de werkvloer én in de liefde!?

Werken bij de gemeente


Dus: word gelukkig, werk bij een gemeente

Zoals je hebt gelezen, is het behoorlijk aantrekkelijk om bij een gemeente aan de slag te gaan. Er liggen mooie uitdagingen op je te wachten, waar je veel mee kunt bereiken én waarmee je onze samenleving een stukje beter kunt maken. Of je nu een starter of een door de wol geverfde routinier bent, Joinuz heeft een aantal interessante gemeentelijke vacatures. Bekijk ze eens rustig en laat het ons weten als er iets voor je bij zit. Wie weet hebben we dan binnenkort een mooie match!