Zo werkt detacheren

Als gedetacheerde kom je in dienst van degene die jou detacheert. Je sluit een arbeidscontract af. Met daarin alle toeters en bellen: vakantiedagen, vakantiegeld, opzegtermijn, enzovoorts. Het detacheringsbureau leent jou vervolgens uit aan een van z’n opdrachtgevers. Natuurlijk altijd in overleg met jou. En – idealiter – goed afgestemd op jouw skills, wensen en ambities. Is de klus gedaan bij een opdrachtgever? Dan zoekt je detacheerder een nieuwe job voor je. Altijd direct aansluitend op je vorige. Je zit dus nooit zonder werk en bent verzekerd van een continu inkomen.
Lekker, toch?

Detacheren. Evenveel zekerheid als bij een vaste baan.

Je hebt – als gedetacheerde - vrijwel dezelfde zekerheden als iemand met een vaste baan. Een waterdicht arbeidscontract. Je kunt niet zomaar ontslagen worden. Je wordt doorbetaald als je ziek, zwak of misselijk bent. Je kunt – afhankelijk van je functie – een lease-auto krijgen. Reiskosten- vergoeding. En hoe vaak je ook wisselt van ‘baas’, je blijft gewoon in dienst van één werkgever: jouw detacheringsbureau.

Binnenkijken bij verschillende bedrijven

Als gedetacheerde wissel je regelmatig van opdrachtgever. En kunt dus bij veel verschillende organisaties de sfeer proeven. Hoe reilt en zeilt het bij bedrijf A. Wat zijn de mores van bedrijf B. Hoe vind jij daar je weg in? In relatief korte tijd doe je verschillende ervaringen op en leer je je flexibel op te stellen. En kom je erachter wat je echt leuk vindt en wat echt niet. Allemaal zaken waar je veel aan kunt hebben in je verdere carrière.

Detacheren en netwerken.

Omdat je dan weer hier, dan weer daar werkt, leer je automatisch veel andere mensen kennen. En kun je dus snel een groot netwerk opbouwen. Lekker belangrijk? Nou & of: vandaag de dag gaat ’t er immers niet meer om wie je bent, maar om wie je kent. Netwerken is de Heilige Graal van deze tijd. Stel je dus open voor al die nieuwe, tijdelijke collega’s.

Detacheren. Bijblijven op kosten van de ‘baas’

Bij de meeste detacheringsbureaus kun je allerlei cursussen en workshops volgen. Gratis en voor niets: de ‘baas’ betaalt. Waarom doen die bureaus dat? Simpel: door jouw kennis en vaardigheden regelmatig bij te spijkeren, blijf jij ‘aantrekkelijk’ voor hun opdrachtgevers. Je bent natuurlijk niet verplicht om wat voor cursus dan ook te volgen. Maar waarom zou je het niet doen? ’t Staat mooi op je CV. En carrièrewise is het natuurlijk ook een dikke pre.

Zijn er ook nadelen aan detachering?

Een medaille heeft altijd twee kanten. Detacheren ook. Als je een honkvast type bent, is gedetacheerd worden waarschijnlijk niets voor jou. Je hopt immer van de ene naar de andere baan. Daardoor heb je niet echt veel kans een langdurige relatie op te bouwen met je collega’s. Je moet je ook snel kunnen aanpassen aan steeds weer een nieuwe omgeving. Een nieuwe dynamiek. Nieuwe procedures. En soms moet je wat meer woon-werkkilometers voor lief nemen. Het detacheringsbureau zal altijd streven naar een opdrachtgever in de buurt. Maar dat lukt niet altijd.

Je weet nu zo’n beetje wat detacheren inhoudt. As je echt wilt weten of jij er geschikt voor bent, bel je ons voor een kennismakingsgesprek. En mocht je Ja zeggen tegen detacheren (en tegen ons) , dan gaan wij meteen ook voor jou op zoek naar de beste baan om lekker te leven. OK?