1# De dankbaarheid die je ervoor terugkrijgt

Werken met liefde en humor is onbetaalbaar. Die glimlach op hun gezicht, daar doe je het voor. Een oudere vrouw, een ziek kindje of een man die na zijn operatie weer aan het herstellen is, in de zorg maak jij het verschil!

2# Je werkt met je hoofd je hart en je handen

Werken in de zorg is niet voor iedereen weggelegd. Nachtdiensten, lange uren en de mensen waar je mee werkt zijn echt afhankelijk van je. Maar wanneer je werkt in de zorg kan jij echt het verschil maken. Alleen al een gezellig praatje kan iemand zijn hele dag oplichten.

Werken in de zorg

3# Het is een roeping

Vele mensen uit de zorg geven aan dat het echt een roeping is. Het willen zorgen voor mensen zoals je zelf ook verzorgd zou willen worden. Zorg en aandacht geven aan degene die zichzelf niet meer kan redden.

4# Een bijdrage leveren aan een waardevol leven

Het is leuk om met ouderen te werken omdat hun ervaring vaak een boek is waar je zelf van kan leren. “Voeg leven toe aan de dagen, geen dagen aan het leven”. Mensen uit de zorg geven ook aan dat zij werken vanuit “de verwondering en bewondering en waardering van onze prachtige potente lichamen in welke staat of conditie dan ook."

5# Werken met mensen, voor mensen

Geen dag is hetzelfde. Nieuwe mensen, nieuwe verhalen. De ene dag een lach, de andere dag een traan. Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd. Benieuwd hoe het is om te werken in de ouderenzorg? Chantal Velu en Shukriya Ariamal vertellen je er graag alles over.

Werken in de zorg iets voor jou?

Wil jij ook werken in de zorg? Detachering biedt vele voordelen. Combineer dit mooie vakgebied met de leukste baan om lekker te kunnen leven? Wij hebben verschillende banen in de zorg! Bekijk de vacatures hier!