Detacheren, wat is dat nu precies?

Als betrokken en gediplomeerd zorgprofessional sta je graag voor een ander klaar. Ondertussen is het ook fijn als een ander voor jou klaarstaat. Iemand die ervoor zorgt dat jij je werk goed kunt doen. Zonder dat jij bezig hoeft te zijn met zaken waar je je liever niet druk over maakt. Natuurlijk wil je graag werken bij een mooie zorginstelling of in een functie bij het ziekenhuis met het fijnste team. Laat je detacheren in de zorg en laat ons voor jou zorgen.

Maar wat houdt het nu precies in? Als je gedetacheerd wordt, betekent het dat je een contract hebt bij ons en dat wij je als het ware uitlenen aan bijvoorbeeld een ziekenhuis, kliniek, apotheek, overheids- of andere zorginstelling. Dat kan voor korte termijn, maar het kan ook zijn dat je je voor langere tijd aan een zorginstelling verbindt. Komt je opdracht ten einde? Dan gaan wij meteen weer aan de slag voor je, op zoek naar een nieuwe uitdaging in de zorg. En ondertussen krijg jij natuurlijk gewoon doorbetaald tussen je opdrachten door. Overigens heb je ook bij detachering op termijn kans op een vaste aanstelling, als je opdrachtgever en jij dat echt graag willen.

Wat zijn de voordelen van detachering binnen de zorg?

Goed dat je het vraagt, want wij zien eigenlijk alleen maar voordelen. Laten we er een paar op een rijtje zetten voor je:

 • Doordat je voor verschillende zorginstellingen of ziekenhuizen gaat werken, heb je alle gelegenheid om je lekker te ontwikkelen. Ook omdat wij je daarbij graag goed begeleiden én we je alle ontwikkelruimte geven met ons op maat gemaakt opleidingsprogramma.
 • Bij het goede werk dat je levert, hoort ook een goed salaris, minimaal conform CAO. Daar zorgen wij, samen met jouw nieuwe opdrachtgever, natuurlijk voor. Daar heb jij nauwelijks omkijken naar.
 • Je krijgt de mogelijkheid om in een Joinuz auto te rijden. Een auto van de zaak dus, zullen we maar zeggen.
 • Je wordt lid van ons Joinuz-team. En ook dat heeft zo zijn voordelen. Zo betalen we mee aan jouw gezonde-dosis-zweet-en-spierpijn-sportabonnement en we zorgen voor een goede pensioenregeling. Daarnaast houden we van gezelligheid, dus organiseren we met enige regelmaat iets leuks voor onze mensen.
 • Genoeg voordelen? Of nog niet? Bel of mail ons en we vertellen je graag meer.

Zitten er ook nadelen aan detachering binnen de zorg?

Wij moesten er even naar zoeken, want wij zien vooral de voordelen. Maar als we er een paar moeten noemen, dan zouden dat deze kunnen zijn:

 • Als zorgprofessional kan het zijn dat je minder betrokken bent bij het team waarin je werkt, dan wanneer je een doorlopend contract hebt. Maar jij bent vast communicatief sterk en prettig in de omgang, waardoor je ervoor zorgt dat je een fijn contact opbouwt met je collega’s, toch?
 • Als je het niet prettig vindt om op tijdelijke basis bij een organisatie te werken, dan zul je dat als een nadeel van detachering kunnen ervaren.
 • Als je via Joinuz gedetacheerd bent in de zorg, heb je natuurlijk met twee partijen te maken; met de organisatie waar je aan de slag gaat en met ons, bij wie je onder contract komt te staan. Maar eerlijk gezegd, denken wij dat dat helemaal geen probleem is. Want lekker werken – ook al overleg je dan met twee organisaties - om lekker te leven dat willen we allemaal, toch?

Detacheren, past dat eigenlijk bij mij?

Het antwoord op die vraag is eigenlijk heel eenvoudig: Heb jij zin in een nieuwe stap in je carrière? Ben je wel in voor wat avontuur, afwisseling en vrijheid? En wil je aan de slag onder goede arbeidsvoorwaarden? Ja, ja en ja? Dan heb je daar je antwoord. Wij horen graag van je.

Wat zijn de misverstanden over detacheren?

Een veelvoorkomende misvatting is dat detacheren en uitzenden hetzelfde is. Dat is niet zo heel gek, want de twee werkvormen lijken wel op elkaar, maar er zijn wel degelijk verschillen. Werk je via een uitzendbureau? Dan heb je een tijdelijk contract. Zit je opdracht erop? Dan is het tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe klus. Ben je gedetacheerd via Joinuz? Dan loopt je contract met ons gewoon door wanneer je je opdracht hebt afgerond en we samen op zoek gaan naar een volgende opdrachtgever die aansluit bij jouw ervaring, wensen en eisen. Je bent dus eigenlijk een zelfstandig ondernemer met de voordelen van het werken in loondienst. Zo heb je een vast salaris, word je gewoon doorbetaald bij ziekte en bouw je je pensioen op.

Een ander misverstand is dat je met detachering in de zorg minder zou verdienen dan wanneer je in loondienst bent. Dat klopt niet. Het komt juist regelmatig voor dat je meer verdient als gedetacheerde, omdat je moet beschikken over een groot aantal vaardigheden, en dat betaalt zich uit. Voor je opdrachtgever én voor jou.

En verder:

 • Ontwikkel je je vaak juist sneller in verschillende opdrachten dan wanneer je in loondienst voor één werkgever werkt, ondanks wat vaak gedacht wordt.
 • Ben je enorm flexibel, juist omdat je op projectbasis werkt.
 • Hechten wij veel waarde aan persoonlijk contact met onze gedetacheerden en zien we je graag als volwaardig collega. Je bent dus zeker geen nummertje bij Joinuz. Integendeel, wij zorgen graag heel goed voor onze mensen.
 • Luisteren wij naar je wensen en ambities. Daardoor heb jij gewoon de regie over je eigen carrière. En zo kunnen we heel gericht op zoek naar de meest geschikte nieuwe job voor je.

Conclusie

Detachering in de zorg een goed idee? Wij vinden dat zeker. En vele anderen denken er ook zo over. Hebben we je aan het denken gezet? Wil je meer weten over jouw mogelijkheden om via detachering aan het werk te gaan in de zorg? Bekijk onze zorgvacatures eens rustig en laat het ons weten als je enthousiast wordt van een functie die je ziet. Ons gezamenlijke doel? Ervoor zorgen dat wij goed voor jou kunnen zorgen, terwijl jij voor anderen zorgt!