De bouwkundig inspecteur en zijn (of haar!) werk

Als Bouwkundig Inspecteur hou je je dus vooral bezig met de inventarisatie en inspectie van het vastgoed van de woningcorporatie conform de NEN 2767-norm. Daarnaast zorg je voor de meerjarige onderhoudsplanning van de vastgoedportefeuille van de corporatie. En stel je begrotingen op voor deze onderhouds- en renovatieprojecten. Het grootste deel van je tijd besteed je aan het uitvoeren van NEN 2767-inspecties en het opstellen en actualiseren van onderhoudsplanningen. Natuurlijk sta je er niet allen voor; je werkt hierbij veel samen met het team MJOP (MeerJarenOnderhoudsPlanning).

Wat verdient een bouwkundig inspecteur?

Je salaris is altijd conform CAO Woondiensten, dus ook als je je via Joinuz laat detacheren. Natuurlijk hangt je loon af van je opleiding en werkervaring, maar meestal kun je rekenen op een bedrag tussen € 2.750,- en € 7.000,- op fulltime basis. Maar daar blijft het natuurlijk niet bij.

Ga je via ons aan de slag als bouwkundig inspecteur, dan mag je ook het volgende verwachten:
- Het krijgen van een vast contract behoort tot de mogelijkheden
- Een reiskostenvergoeding of de mogelijkheid tot het rijden van een leaseauto
- Sport je? Wij betalen € 25,- mee aan je gezonde-dosis-zweet-en-spierpijn-abonnement
- Een voor jou op maat gemaakt opleidingsprogramma
- Een prettige pensioenregeling

Dus heb jij:
- een bouwkundige opleiding afgerond (MBO / HBO / Universitair)
- ervaring in het werken als bouwkundig inspecteur
- of heb je die ervaring nog helemaal niet, maar wil je hierin graag aan de slag
- een grote gedrevenheid en een gezond gehalte humor

En ben jij:
- Gekwalificeerd NEN 2767-norm opnamepersoon
- Secuur en goed met cijfertjes
- Minimaal 24 uur per week beschikbaar
- Gewoon een leuk persoon waar fijn mee te werken is

Dan hebben wij voor jou:
- Een prettige werkplek voor een mooi salaris
- Een optie tot het rijden van een echte Joinuz bak!
- (voor ZZP-ers) een mooi uurtarief en opdrachtzekerheid
- Een vaste functie als jij en je opdrachtgever dat allebei willen

Hoe ziet een gemiddelde dag van een bouwinspecteur er uit?

Een doorsneedag in het leven van een bouwkundig inspecteur begint vaak met het plannen van de inspecties en het voorbereiden van de benodigde documentatie. Bij aankomst op locatie voert de inspecteur gedetailleerde NEN 2767-inspecties uit, waarbij elke woning zorgvuldig wordt geanalyseerd op onderhoudsstaat en eventuele gebreken. Met een scherp oog voor detail verzamelt de inspecteur nauwkeurige gegevens en maakt aantekeningen van observaties.

Terug op kantoor werkt de bouwkundig inspecteur intensief samen met het MJOP-team om onderhoudsplanningen op te stellen en begrotingen te maken voor renovatieprojecten. Deze planningen zijn cruciaal voor woningcorporaties om een langetermijnvisie op hun vastgoedportefeuille te ontwikkelen. De dag van een bouwkundig inspecteur wordt vaak gekenmerkt door een mix van veldwerk, analytisch denken en samenwerking, waarbij nauwkeurigheid en efficiëntie centraal staan in het waarborgen van de levensduur van vastgoed.

Interesse? Laat iets van je horen! Wij gaan graag aan de slag om jou binnenkort te laten starten bij een van onze mooie opdrachtgevers. Bekijk hier onze vacatures voor de functie van bouwkundig inspecteur. Meer weten? Bel of mail ons en we’ll tell you everything you need to know.