Weet je niet precies in welke schaal je zit? De schaal die bij een bepaalde functie hoort, vind je meestal ook bij de vacatures voor gemeentebanen. Zo weet je direct wat je gaat verdienen, maar ook tot welk maximale salaris je door kunt groeien.

Salarisschalen gemeente per 1 juli 2020

In de salaristabel gemeente per 1 juli 2020 vind je de maandsalarissen die horen bij elke schaal en functie. Bij gemeenten in Nederland bestaan in totaal 19 schalen. Een functie met een lager opleidingsniveau begint bij schaal 1 en loopt door tot schaal 19 voor functies waar een hoger opleidingsniveau nodig is. De burgemeester zit in een hogere schaal dan bijvoorbeeld een administratief medewerker. De nummers van de schalen zie je in de salaristabel in de bovenste rij terug.

Elk jaar worden de bedragen van maandsalarissen bij de gemeente op 1 juli opnieuw vastgesteld. Meestal betekent dat op 1 juli een automatische salarisverhoging. Bekijk hier de salaristabel gemeenten, zo weet je wat hoort te verdienen.

Download de salarisschalen gemeente 2020

Alle bedragen in de salaristabel gemeente zijn bruto maandsalarissen voor een fulltime functie.

Salarisschalen gemeente

Hoe werkt de salaristabel gemeente?

Weet je (al) welke schaal bij jouw functie hoort? Zoek het nummer van de schaal dan op in de bovenste rij in de tabel. Als je het schaalnummer gevonden hebt, dan kijk je naar beneden in de rij. Daar zie je een nieuwe reeks getallen die lopen van 0 tot en met 11. Dat zijn de treden, of ook wel ‘periodieken’ genoemd. Afhankelijk van jouw ervaring en kennis word je ingedeeld op een bepaalde trede binnen jouw schaal. Heb je nog geen, of heel weinig ervaring? Dan begin je meestal op trede ‘0’ binnen jouw schaal. Als je al wat meer ervaring hebt, dan kun je soms al meteen een aantal treden hoger beginnen.

Per 1 juli elk jaar groei je automatisch door naar de volgende trede. Zo bouw je steeds een beter salaris op. Lever je heel goed werk af? Dan is het soms ook mogelijk dat je een aantal treden overslaat en op die manier sneller meer gaat verdienen.

Kortom: door te kijken naar de salarisschalen bij de gemeente die bij jouw functie horen, weet je dus precies wat je minimale en maximale salaris is!

Werken bij de gemeente, iets voor jou?

Ben je op zoek naar een baan bij een gemeente? Dat is een goed idee, want je betekent met zo’n baan echt iets voor anderen. Het draait er om mensen. Je hebt leuke collega’s en kunt jezelf snel ontwikkelen. Ook staan veel gemeenten open voor verandering, dus dat betekent dat je echt een verschil kunt maken!

Ben je net zo enthousiast als wij? Kijk dan eens naar alle beschikbare vacatures die we bij de gemeente in jouw woonplaats hebben. Heb je daar een leuke functie gezien, of wil je graag dat we je helpen zoeken naar een goede baan bij een gemeente? Kom dan gerust eens langs voor een kennismakingsgesprek bij Joinuz.

We helpen je graag en zorgen meteen dat jij op een mooie trede binnen jouw salarisschaal start. Dat is alvast een mooi begin! Bel of mail ons gerust voor een afspraak of meer informatie.