Een dag uit het leven van Aafje, pedagogisch medewerker AMV bij Parlan.

De dag begon met een overdracht van de vorige avond en nacht. Alles was goed gegaan. Die ochtend was er nog een tienermoeder thuisgebleven. Ze had haar school en ook de opvang voor haar kind daar nog niet over gebeld. Als begeleider motiveer en stimuleer je ze dit juist wel en vooral tijdig te doen. Gewoon omdat het netjes is en om te voorkomen dat mensen zich zorgen maken over waar je bent of blijft.

Alles is erop gericht de meiden zelfstandigheid bij te brengen zodat ze vanaf hun 18e op zichzelf kunnen gaan wonen. Je fungeert als coach, helpt ze met hun baby’s, geeft adviezen en tips. Als ze 18 zijn, help je ze een zorgverzekering aan te vragen. Aafje is - net zoals haar collega’s – verantwoordelijk voor twee mentor-meiden. “Het is heel afwisselend werk,’ vertelt Aafje, “het werken met de meisjes, zorgplannen opstellen, rapportages schrijven, overdrachten. Ook koken hoort erbij; de keuken wordt bijna 24 uur per dag gebruikt.”

Werken als pedagogisch medewerker AMV met plezier en enthousiasme.

Ik zie dat Aafje haar werk met veel plezier en enthousiasme doet. Ik begrijp het ook heel goed: ze is in feite een soort van moeder en juf voor ‘haar’ meiden. Velen van hen hebben dingen meegemaakt die Aafje zich bijna niet kan voorstellen, zo erg. Ze heeft dan ook heel veel respect voor ze. Zelf heeft ze geleerd meer los te laten, niet te veel willen vastpinnen op de (dag) structuur. En dat werkt eigenlijk heel goed.

Het was heel leuk, leerzaam en inspirerend om te zien hoe Aafje op haar werk is en hoe zij de dingen aanpakt. Bedankt daarvoor Aafje!

Lijkt een baan in de Zorg jou ook leuk? Bekijk hier onze zorgvacatures.