1. Maatschappelijke betrokkenheid

Als je werkt voor een woningcorporatie draag je een belangrijk steentje bij aan de maatschappij. Medewerkers van woningcorporaties helpen bijvoorbeeld veel mensen met een laag inkomen aan een goede en betaalbare woning. Op die manier spelen ze een relevante rol in de sociale huursector en zetten ze zich actief in voor de maatschappij. Ben je sociaal betrokken en wil je je ook graag inzetten voor anderen? Wil je direct of indirect de leefbaarheid in buurten en wijken verbeteren? Bij een woningcorporatie kun je echt betekenisvol werk doen. Lees hier meer over het vakgebied Wonen.

2. Afwisselend werk

In je baan bij een woningcorporatie kun je rekenen op flink wat afwisseling. Geen dag is hetzelfde, want je hebt steeds te maken met veel verschillende partijen, zoals huurders, ontwikkelaars, gemeenten en andere instanties en organisaties. Een dynamische omgeving met veel verschillende werkzaamheden dus. Denk bijvoorbeeld aan het invullen van huurwoningen, het verduurzamen van woningen, het zorgen voor een goede balans in woonwijken of het aanpassen aan de regelmatig veranderende wet- en regelgeving.

Woningbouwcorporatie


3. Goede werk privé balans

Eén van de belangrijkste redenen dat mensen die werken bij woningcorporaties zo tevreden zijn over hun werk, is het feit dat ze een goede balans vinden tussen hun werk en privéleven. De flexibele werktijden en de mogelijkheid om parttime te werken spelen daarin een belangrijke rol. Dat blijkt ook uit een recent tevredenheidsonderzoek van de Vereniging van Woningcorporaties onder hun medewerkers. (Over het belang van een goede balans tussen werk en privé schreven we trouwens eerder.)

En laten deelnemers aan dat onderzoek nou precies deze eerste drie redenen aangeven als belangrijkste motivatie om in de corporatiebranche te werken.

4. Goede arbeidsvoorwaarden

De arbeidsvoorwaarden bij woningcorporaties zijn gewoon goed. Naast een mooi salaris en een goede pensioenregeling biedt deze werkgever vaak ook een bovenwettelijk aantal vakantiedagen. Daar komt bij dat woningcorporaties een persoonlijk budget hebben voor scholing en ontwikkeling. Op die manier helpen ze je graag bij je loopbaanontwikkeling.

5. Veel verschillende functies

Bij woningcorporaties vind je veel verschillende fulltime- en parttimefuncties. Zo kun je bijvoorbeeld aan de slag als wijkbeheerder, projectleider of woonconsulent. Maar je vindt er ook banen op het gebied van strategie, advies of vastgoedbeheer. Dat betekent dat er ruimte is voor mensen met uiteenlopende achtergronden, opleidingen, kennis en expertise.

Op zoek naar een baan bij een woningcorporatie? Wij helpen je graag!

Al met al is een woningcorporatie een zeer aantrekkelijke werkgever. Voor starters, ervaren rotten en voor de sociaal bewuste avonturiers onder ons, die graag verder kijken dan hun huidige baan. Een grote kans dus, dat je hier belangrijke voorwaarden vindt die je helpen om lekker te werken en lekker te leven. En dat is precies hoe Joinuz het graag ziet.

Interesse? Check onze vacatures bij woningcorporaties of neem contact met ons op, dan gaan we graag aan de slag voor je!