Wanneer je enthousiast solliciteert naar die perfecte zorgbaan, zou je wellicht niet meteen denken aan de nieuwe salarisschalen van de cao ziekenhuizen. Maar oh, wat kan het je een voordeel geven. Vooral als je op verschillende plekken overweegt te werken, helpt het je om te weten wat je kunt verwachten qua salaris.

De cao Ziekenhuizen 2023 t/m 2025

Dus, hoe zit het dit jaar met de cao ziekenhuizen? Binnen de cao ziekenhuizen 2023 vind je alle informatie over de veranderingen die plaatsvinden tussen 2023 en 2025. Specifiek:

  • Salarissen per functiegroep per 01-02-2023 zijn te vinden op pagina 121
  • Salarissen per functiegroep per 01-12-2023 staan beschreven op pagina 123
  • Salarissen per functiegroep per 01-06-2024 kan je inzien op pagina 125

Download hier de cao ziekenhuizen 2023-2025.
Bron: Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen.

Deze salarisschalen zijn ontzettend handig. Ze geven je niet alleen een idee van wat je kunt gaan verdienen, maar ze bieden je ook een stevige basis tijdens sollicitatiegesprekken. Want met de juiste kennis, zoals de salarisschalen cao ziekenhuizen, sta je altijd sterk.

En voor degenen die zich afvragen hoe dit zich verhoudt tot de cao VVT salarisschalen 2023, kan het een goed idee zijn om beide documenten naast elkaar te leggen. Op die manier kan je goed zien welk pad in de zorg het beste bij jouw financiële doelen past.

Cao ziekenhuizen salarisschalen


Een stijgende lijn in je salaris

Net zoals vroeger, start je binnen een salarisschaal ziekenhuis op de onderste trede. Naarmate je ervaring opdoet, groei je binnen de schaal. Dit betekent dat er een stijgende lijn in je salaris zit. De onderstaande punten bepalen grotendeels je salaris binnen de cao ziekenhuizen:

  • Werkervaring
  • Functie
  • Specialisaties
  • Onregelmatige diensten

Functies vergelijken

Naast inzicht in je eigen salarisvoorstel, helpen de salarisschalen cao ziekenhuizen je ook bij het vergelijken van verschillende functies. Ziekenhuizen hebben vaak hun eigen functiebenamingen. Door te kijken naar de salarisschaal waarin een functie valt, kun je verschillende functies makkelijk met elkaar vergelijken. Zo kun je snel bepalen welke baan het meest aantrekkelijk voor je is, zowel qua taken als salaris.

Over de cao Ziekenhuizen

De cao ziekenhuizen 2023 is niet zomaar een document. Het is een roadmap voor je carrière, een overeenkomst die je rechten en voordelen garandeert en een gids voor je professionele groei. Het is een instrument dat elke verpleegkundige in zijn of haar gereedschapskist zou moeten hebben.

Benieuwd naar wat je concreet kunt gaan verdienen? Bekijk dan onze vacatures binnen de zorg op onze website.

Laat het ons weten als er een interessante functie tussen staat, want dan gaan wij er samen alles aan doen om ervoor te zorgen dat dit jouw nieuwe baan wordt.