Want: als je solliciteert naar die ene fantastische baan, denk je er misschien niet zo snel aan om je in cao’s en salarisschalen te verdiepen. Toch kan het interessant zijn om hier eens op te letten, zeker als je op meerdere plekken tegelijk wilt solliciteren. Op die manier krijg je namelijk een goed beeld van wat je als verpleegkundige kunt verdienen.

Ben je benieuwd hoe dit precies werkt? In dit blog lees je meer over de cao ziekenhuizen en salarisschalen. Zodat jij straks precies weet waar je op moet letten en wat je kunt verwachten als je gaat solliciteren in de zorg.

De cao Ziekenhuizen – goed geregeld

In de cao Ziekenhuizen vind je precies terug hoe werk gerelateerde zaken voor jou als verpleegkundige zijn geregeld. Hierin staat bijvoorbeeld aan welke regels een arbeidsovereenkomst moet voldoen, waar je recht op hebt bij ziekte en hoe het precies zit met werktijden. Wat je bovendien ook in de cao Ziekenhuizen vindt, zijn de salarisschalen. Aan de hand hiervan kun je precies zien wat je gaat verdienen.

De cao Ziekenhuizen kent 16 salarisschalen. Deze lopen van schaal 5 tot en met schaal 80. Iedere schaal bestaat uit een aantal treden en aan deze treden zijn salarissen gekoppeld. Op die manier kun je dus snel opzoeken wat je zou moeten verdienen in een bepaalde functie.

Cao Ziekenhuizen salarisschalen

In een vacatureomschrijving staat vaak in welke salarisschaal de functie is ingedeeld. Let hier dus goed op, want dit geeft je al meteen een indicatie van wat je kunt gaan verdienen. En omdat je natuurlijk niet uit je hoofd kunt leren welk salaris bij welke functieschaal hoort, zoek je dat snel even op in de cao Ziekenhuizen – deze download je binnen een paar seconden.

Download hier de cao Ziekenhuizen.

Wel zo makkelijk én het biedt je bovendien een goede onderhandelingspositie tijdens een sollicitatieprocedure. Jij weet immers precies wat je kunt verwachten als je je even verdiept in de cao Ziekenhuizen en de salarisschalen.

Cao ziekenhuizen salarisschalen

Een stijgende lijn in je salaris

Als je de salarisschalen van de cao Ziekenhuizen bekijkt, vallen meteen de treden van de salarisschalen op. Je kunt binnen een salarisschaal namelijk altijd doorgroeien in salaris.

Over het algemeen begin je in een salarisschaal altijd op de onderste trede. En dat is eigenlijk best oké, want zo kun je nog een ruime tijd blijven doorgroeien binnen je functie. Dit gaat eigenlijk vanzelf – naarmate je langer werkzaam bent, bouw je meer werkervaring op. Werkervaring zorgt vervolgens weer voor een stapje op de ladder en voor je het weet, ben je al een aantal jaren werkzaam in je droombaan en zit er een stijgende lijn in je salaris.

Over het algemeen zijn de volgende factoren bepalend voor de hoogte van je salaris als verpleegkundige in het ziekenhuis:

  • Werkervaring
  • Functie
  • Aanvullende specialisaties
  • Onregelmatige diensten (dit is natuurlijk een extraatje)

Functies vergelijken

De salarisschalen van de cao Ziekenhuizen helpen je op nog een manier. Want behalve dat je kunt opzoeken hoeveel je met die ene leuke baan kunt gaan verdienen, is het ook een heel goed hulpmiddel om diverse functies bij verschillende ziekenhuizen met elkaar te vergelijken.

Vaak is het zo dat ziekenhuizen hun eigen functiebenamingen hebben. Dit kan verwarring in hand werken: hoe weet je immers of functie A in ziekenhuis B eigenlijk niet nagenoeg hetzelfde is als functie X in ziekenhuis Y? Op zo’n moment pak je ook de salarisschalen van de cao Ziekenhuizen erbij!

Doordat in de vacatureomschrijving vaak staat in welke schaal de functie is ingedeeld, kun je heel eenvoudig diverse banen met elkaar vergelijken – in ieder geval wat het salaris betreft. Zo weet je precies wat voor jou op financieel gebied een goede keuze is.

Vacatures in de zorg

Ben je nu benieuwd naar wat je kunt gaan verdienen als verpleegkundige in een ziekenhuis? Check dan snel onze zorg vacatures. Joinuz verzamelt de interessantste vacatures voor als je als verpleegkundige aan de slag wilt.

Jouw droombaan in de zorg? Je vindt ‘m hier!

Laat het ons weten als er een interessante functie tussen staat, want dan gaan wij er samen alles aan doen om ervoor te zorgen dat dit jouw nieuwe baan wordt.