Vandaag weer lekker gewerkt

Nou ja niet alleen vandaag hoor, eigenlijk werk ik elk dag wel met heel veel plezier. Geldt voor al m’n collega’s trouwens. En dat terwijl het best wel flink aanpoten – dus is ‘t maar goed dat we er 6 hebben - is in deze organisatie. Maar hé, van hard werken ga je niet dood, hè. Sterker nog, we love it! De sfeer is prima, we krijgen voldoende support van bovenaf en vormen een organisch geheel. Allemaal voorwaarden voor ’t algehele werkgeluk, als je ’t mij vraagt…

Het geheim? Niks geheim, kwestie van je werknemers verantwoordelijkheid geven. En dat heeft onze baas goed begrepen. Ieder van ons weet precies wat z’n taak is en vooral waarom we het doen.

Of dat in elk bedrijf zo is? Mwah, je zal ze de kost moeten geven die echt niet weten waarom ze doen wat ze doen. Ja, omdat het moet van de baas. Maar het doel is niet duidelijk. Ze mogen vaak niet zelf iets beslissen. Hebben geen verantwoordelijkheden. Daar word je echt niet blij van. Niet echt goed voor het moreel, ’t zelfvertrouwen en de motivatie, ook.

Wij hebben wel een duidelijk gemeenschappelijk doel, een collectief belang en iedereen is daar een even belangrijke schakel in. Geen functie wordt als minder beschouwd. Of je nou werkster bent, luizenmelker, soldaat, bouwer of verkenner…iedereen draagt z’n steentje, takje - of in mijn geval als bladsnijder z’n blaadje - bij aan het grotere geheel. Teamwork in optima forma: een voor allen, allen voor een om maar ‘ns een beroemd motto te citeren. Valt er eentje uit, dan neemt een ander direct z’n taken over. Er is geen kinnesinne onderling er worden nooit olifanten van muggen gemaakt. Jaloezie kennen we niet. Roddels of achterklap evenmin.

Nou heb ik begrepen dat bij de dieren die op twee benen rondlopen, het fenomeen glazen plafond bestaat. Dat vrouwen in topposities nogal een dingetje is voor ze. Bij ons dus niet. De hoogste functie in onze organisatie wordt bekleed door een vrouw. We noemen haar alleen geen directeur of CEO, maar koningin…

Maandelijks de leukste banen in je mail?


Schrijf je in voor onze Job Alert en krijg maandelijks de beste banen in jouw opgegeven vakgebied.

Vakgebied