"Sport zit diep in het DNA van Joinuz”, zegt Tristan van Heerdt, een van de oprichters van Joinuz.

Hij en zijn compagnon zijn beide fervente crossfitters en gek op allerlei soorten sport.

“Het was dus eigenlijk een soort vanzelfsprekendheid dat sport en gezondheid ook in onze organisatie een rol zou spelen. En dat werd alleen maar logischer toen we er langer over na gingen denken. Een goede fysieke en mentale gezondheid helpt je gewoon in je hele leven, dus ook in je werk. Wij willen onze medewerkers dan ook helpen om fit te zijn. Dat doen we op allerlei manieren. Hoe beter je in je vel zit, hoe meer werkgeluk je doorgaans ervaart. En daar komt nog eens bij dat je dan simpelweg veel minder uitval hebt als je medewerkers gezond zijn. En dat is goed voor onze medewerkers, onze opdrachtgevers en voor onze eigen organisatie.”

lekker in je lijf, lekker in je werk

Sport en gezondheid bij Joinuz

Door het jaar heen organiseert Joinuz allerlei activiteiten gericht op sport en gezondheid, voor alle lagen van de organisatie. Zo is er iedere week een bootcamp, waarin medewerkers lekker worden afgemat. Daarnaast organiseren we twee keer per jaar het Joinuz Open Padeltoernooi. En na al dat sporten? Is er regelmatig de gelegenheid tot een stoelmassage, om de spierpijn van al die inspanningen weg te laten kneden.

Joinuz padel

Voeding en mentale gezondheid

We geloven sterk in het welzijn van onze medewerkers - zowel fysiek als mentaal. Daarom heeft Joinuz vanaf 1 januari 2024 een belangrijke stap gezet, dankzij onze samenwerking met OpenUp hebben alle medewerkers nu gratis en onbeperkte toegang tot professionele psychologische ondersteuning.

Wat betekent dit voor jou? Nou, simpel gezegd, onbeperkt kletsen met een psycholoog, op de kosten van Joinuz. Of het nu gaat om die ene deadline, balanceren tussen werk en privé, of gewoon omdat je even je ei kwijt moet - geen vraag is te groot of te klein.

Ook aan gezonde voeding wordt gedacht; op kantoor worden medewerkers iedere dag op een gezonde lunch getrakteerd, in de Healthy Snackbox vinden ze gezonde snacks en er staat altijd een kist met vers fruit klaar voor wie wil.

En die focus op gezondheid geldt niet alleen voor vaste Joinuz medewerkers. Ook gedetacheerden profiteren mee. Zo krijgt iedereen die via Joinuz werkt bij een opdrachtgever een sport abonnement ter waarde van € 25,-. Zo kun je bijvoorbeeld lekker gratis naar de fitness. Daarnaast kunnen externe collega’s ook gebruik maken van de trainingen van de Joinuz Academy.

Joinuz Academy

De Fitte Medewerker

Bij Joinuz streven we dus naar een gezonde balans in alle aspecten van het leven van onze medewerkers. De Fitte Medewerker is onze partner als het aankomt op het organiseren van sportactiviteiten op het werk.

Van energieke bootcamps, een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) tot aan een werkplekscan - alles om ervoor te zorgen dat jij en je collega’s niet alleen fitter worden, maar ook nog eens een extra boost krijgen. "Sporten op je werk" en "onder werktijd sporten" zijn dankzij onze samenwerking met De Fitte Medewerker realiteit bij Joinuz.

“We zien gewoon dat die aandacht voor gezondheid echt iets oplevert. Wat precies? Ten eerste werkgeluk. Fitte medewerkers zijn doorgaans gewoon blijer met hun werk. Ten tweede is het een fantastische manier van teambuilding en ten derde is het ziekteverzuim aantoonbaar lager. Dus ja, we gaan hier gewoon mee door. Sterker nog, we breiden het verder uit. Zo krijgen onze medewerkers bijvoorbeeld onbeperkte vakantiedagen. Ook daarmee willen we bijdragen aan hun werkgeluk. Dus stel, je bent om drie uur klaar en je hebt je werk gedaan, dan ga je gewoon lekker naar huis en genieten van je vrije tijd. En dit draagt natuurlijk ook bij aan de geestelijke gezondheid van onze mensen.” - Tristan van Heerdt

Bootcamp Joinuz

“Die PMO is een korte fysieke test waarin je conditie en je BMI worden bekeken, maar ook je bloeddruk, je cholesterol en je bloedsuiker. Dus daarmee krijg je inzicht in de huidige status van je lijf. Dat onderzoek gaan we jaarlijks doen, in de hoop dat we een opgaande lijn gaan zien en nog gezondere medewerkers hebben.”

De uitslag van dat onderzoek, volgens De Fitte Medewerker: Joinuz medewerkers verkeren doorgaans in goede gezondheid, ze gaan vooral iedere dag met energie en zin aan de slag om bijvoorbeeld de beste kandidaten te plaatsen bij de mooiste opdrachtgevers.

Gezondheid als bedrijfsfilosofie

De focus op gezondheid is dus niet zomaar een leuk extraatje; het is echt een bedrijfsfilosofie.

“Inderdaad, we prediken gezondheid in de breedste zin des woords. Neem je pauze, ga een rondje lopen, geniet van je welverdiende vakantie."

Mijn persoonlijke levensquote is trouwens: "Waar een wil is, is een weg’. En die geldt wat mij betreft op ieder gebied, dus ook als het gaat over je gezondheid en je werkgeluk.”

Wil jij ook kunnen genieten van alle voordelen die Joinuz bied? Ga via ons aan de slag! Bekijk hier al onze vacatures en hier al onze interne vacatures. Wie weet spreken we elkaar snel!