“Sport zit diep in het DNA van Joinuz”, zegt Tristan van Heerdt, een van de oprichters van Joinuz. Hij en zijn compagnon zijn beide fervente crossfitters en gek op allerlei soorten sport. “Het was dus eigenlijk een soort vanzelfsprekendheid dat sport en gezondheid ook in onze organisatie een rol zou spelen. En dat werd alleen maar logischer toen we er langer over na gingen denken. Een goede fysieke en mentale gezondheid helpt je gewoon in je hele leven, dus ook in je werk. Wij willen onze medewerkers dan ook helpen om fit te zijn. Dat doen we op allerlei manieren. Hoe beter je in je vel zit, hoe meer werkgeluk je doorgaans ervaart. En daar komt nog eens bij dat je dan simpelweg veel minder uitval hebt als je medewerkers gezond zijn. En dat is goed voor onze medewerkers, onze opdrachtgevers en voor onze eigen organisatie.”

Bootcamp Joinuz


Door het jaar heen organiseert Joinuz allerlei activiteiten gericht op sport en gezondheid, voor alle lagen van de organisatie. Zo is er iedere week een bootcamp, waarin medewerkers lekker worden afgemat. Regelmatig is er de gelegenheid tot een stoelmassage, om de spierpijn van al die inspanningen weg te laten kneden en ieder jaar doen er een of meerdere teams mee aan de Dam by Night loop in Zaandam.

Damloop Joinuz


Ook aan gezonde voeding wordt gedacht; op kantoor worden medewerkers iedere dag op een gezonde lunch getrakteerd, in de Healthy Snackbox vinden ze gezonde snacks en er staat altijd een kist met vers fruit klaar voor wie wil. En daar blijft het niet bij; ook aan de mentale gezondheid wordt gedacht. Via de Joinuz Academy kunnen medewerkers trainingen volgen, zoals bijvoorbeeld op het gebied van mindfulness.

En die focus op gezondheid geldt niet alleen voor vaste Joinuz medewerkers. Ook gedetacheerden profiteren mee. Zo krijgt iedereen die via Joinuz werkt bij een opdrachtgever een sportabonnement ter waarde van € 25,-. Zo kun je bijvoorbeeld lekker gratis naar de fitness. Daarnaast kunnen externe collega’s ook gebruik maken van de trainingen van de Joinuz Academy.

Joinuz Academy

“We zien gewoon dat die aandacht voor gezondheid echt iets oplevert. Wat precies? Ten eerste werkgeluk. Fitte medewerkers zijn doorgaans gewoon blijer met hun werk. Ten tweede is het een fantastische manier van teambuilding en ten derde is het ziekteverzuim aantoonbaar lager. Dus ja, we gaan hier gewoon mee door. Sterker nog, we breiden het verder uit. Zo krijgen onze medewerkers bijvoorbeeld onbeperkte vakantiedagen. Ook daarmee willen we bijdragen aan hun werkgeluk. Dus stel, je bent om drie uur klaar en je hebt je werk gedaan, dan ga je gewoon lekker naar huis en genieten van je vrije tijd. En dit draagt natuurlijk ook bij aan de geestelijke gezondheid van onze mensen.”

Bootcamp Joinuz

Via De Fitte Medewerker, een mooie organisatie die bedrijven helpt de gezondheid van hun medewerkers te bevorderen, krijgen medewerkers een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) aangeboden. Een vrijwillige algemene check-up die je laat zien wat de status van je lijf is.

“Die PMO is een korte fysieke test waarin je conditie en je BMI worden bekeken, maar ook je bloeddruk, je cholesterol en je bloedsuiker. Dus daarmee krijg je inzicht in de huidige status van je lijf. Dat onderzoek gaan we jaarlijks doen, in de hoop dat we een opgaande lijn gaan zien en nog gezondere medewerkers hebben.” Tijdens die test kunnen medewerkers ook hun mentale gezondheid bespreken, als ze dat prettig vinden. En natuurlijk gebeurt dat op vertrouwelijke basis. “Samen met De Fitte Medewerker starten we binnenkort met een stoppen met roken-campagne. Ook die nemen wij graag voor onze rekening.”

Joinuz keurdokter


De uitslag van dat onderzoek, volgens De Fitte Medewerker: Joinuz medewerkers verkeren doorgaans in goede gezondheid, ze gaan vooral iedere dag met energie en zin aan de slag om bijvoorbeeld de beste kandidaten te plaatsen bij de mooiste opdrachtgevers.

De focus op gezondheid is dus niet zomaar een leuk extraatje; het is echt een bedrijfsfilosofie. “Inderdaad, we prediken gezondheid in de breedste zin des woords. Neem je pauze, ga een rondje lopen, geniet van je welverdiende vakantie. Mijn persoonlijke levensquote is trouwens: ‘Waar een wil is, is een weg’. En die geldt wat mij betreft op ieder gebied, dus ook als het gaat over je gezondheid en je werkgeluk.”

Wil jij ervoor zorgen dat je ook tijdens deze coronaperiode fit blijft tijdens en buiten je werk? De Fitte Medewerker deelt 7 goede tips met je. En ben je nu op zoek naar een mooie baan waarin je lekker kunt werken en tegelijkertijd kunt zorgen dat je lekker fit bent? Neem dan een kijkje op onze vacaturepagina. Wie weet spreken we elkaar snel!