Waarom ik voor Joinuz heb gekozen

Er was veel interesse vanuit andere detacheringsbureaus maar uiteindelijk was de keuze voor Joinuz een makkelijke keuze. Tijdens de sollicitatie viel Joinuz me in positieve zin op: ze hielden absoluut geen standaard verkooppraatje en wilden mij graag leren kennen. Ze hebben veel tijd, energie en transparantie in de sollicitatie gestoken. Joinuz was onder andere transparant over de opdrachtmogelijkheden voor mij. Er was genoeg keuze waardoor ik bij meerdere gemeenten op gesprek ben geweest. Joinuz was vervolgens ook zeer meedenkend: ik mocht zelf kiezen waar ik op opdracht zou willen komen. Het beste gevoel had ik uiteindelijk bij het Sociaal team Houten.

De beste baan als Wmo consulent bij het Sociaal team Houten

Binnen het Sociaal team Houten zijn er drie teams: één jeugdteam en twee Wmo teams (voorzieningen en begeleiding). Ik ben gestart in het voorzieningenteam en houd mij op dit moment dus onder andere bezig met het indiceren van huishoudelijke ondersteuning en hulpmiddelen zoals een handbewogen rolstoel.

Mijn werkplek is het gemeentehuis van Houten, maar vanwege corona mogen we daar helaas niet de hele week zitten. Op de maandag en dinsdag ben ik daarom in Houten en heb ik de mogelijkheid om op huisbezoek te gaan. Op dinsdag hebben we altijd overleg met alle collega’s en bespreken we onder andere complexe casuïstiek. Op de woensdag en donderdag werk ik thuis en handel ik telefonisch de meldingen af. Op die dagen is het fijn dat ik geen reistijd heb, maar uiteindelijk mis ik het dan wel om even snel binnen te kunnen lopen bij een collega voor een vraag en/of een praatje. Gelukkig kan ik ze altijd bellen.

Een dag als Wmo consulent binnen het Sociaal team Houten

Bij het Sociaal team Houten is er veel afwisseling op een dag. Zo kan ik ’s ochtends telefonisch een ouder echtpaar spreken dat niet meer goed alle huishoudelijke taken kan uitvoeren, kan ik ’s middags op huisbezoek gaan bij een jong gezin waarvan de ouders lichamelijke en/of geestelijke beperkingen hebben en kan ik aan het einde van de werkdag nog een overleg hebben met een collega over een casus. De meeste voldoening haal ik uiteindelijk uit dat ik inwoners met een specifieke hulpvraag een maatwerkvoorziening kan bieden. Op die manier zijn ze dan echt verder geholpen en de bedankjes of opgeluchte reacties zijn dan vaak niet op één hand te tellen.

Zou jij net zoals David willen werken binnen het sociaal domein? Bekijk hier onze vacatures.