#1 wees onderscheidend

Met een simpel Word documentje met een aantal regels over jouw werkervaring ga je echt niet die droombaan binnenslepen. Tegenwoordig zijn er online heel veel leuke templates te vinden om jouw CV lekker te laten opvallen. Gebruik een gave foto als achtergrond of werk met leuke icoontjes, zorg er natuurlijk wel voor dat het geen knutselwerk wordt en dat al jouw gegevens duidelijk leesbaar zijn.

#2 Laat irrelevante werkervaring weg

Dat leuke oppas baantje of vakkenvullen bij de supermarkt is niet relevant voor jouw toekomstige werkgever. Leg de focus op jouw werkervaring die er echt toe doet. Heb je vrijwilligerswerk gedaan of een toffe cursus gevolgd? Voeg dit dan ook toe aan jouw beste CV.

#3 Wel of geen foto toevoegen aan je CV?

Wel of geen foto, de keuze is natuurlijk aan jou. Houd er wel rekening mee dat 90% van de bedrijven je waarschijnlijk gaan Googelen in de hoop zo toch een beeld van jou te vinden (let dus ook op welke internet sporen je achterlaat). Wanneer je wel kiest voor een afbeelding, zorg dan wel voor een professionele foto en geen vakantiefoto.

#4 Wees eerlijk

Een CV is natuurlijk bedoeld om jezelf te verkopen maar let er wel op dat je niet gaat liegen in je CV. Uiteindelijk hebben jouw toekomstige collega’s snel genoeg door of jij de nieuwe functie wel of niet goed kan vervullen. Bescherm jezelf en wees gewoon eerlijk, al mag je jezelf natuurlijk wel goed neerzetten in je CV.

#5 Laat je CV altijd checken op spel- en typefouten

Spel- en typefouten zijn 1 van de grootste ergernissen als het gaat om CV’s. Met spel- en typefouten in je CV sta je meteen 1-0 achter. Laat je CV dus altijd checken door iemand die goed is in spelling, zo laat je meteen de juiste indruk achter.

Tijd om jouw CV te laten rocken! Veel succes met solliciteren. Zoek je nog een leuke baan binnen de Zorg, het Sociaal Domein of Omgeving & Recht? Bekijk dan hier onze beste vacatures.