“Joinuz, de beste baan om lekker van te leven”, dat klonk als muziek in mijn oren toen ik net mijn premaster Bestuurskunde had afgerond en op zoek was naar een nieuwe uitdaging. Na het kennismakingsgesprek met Roy en Ronald was ik direct enthousiast, en zij gelukkig ook. Ik vond het echter ook wel spannend, want bij welke opdrachtgever(s) zou ik gaan werken? En kon ik de werkzaamheden combineren met mijn studie? Wat ik in ieder geval wel zeker wist, was dat ik veel werkervaring zou opdoen en mezelf als professional verder kon ontwikkelen. Ik had zin in het nieuwe avontuur.

Mijn eerste opdracht als medewerker APV

Mijn eerste opdracht startte ik in september 2018 bij de gemeente Hollands Kroon, als medewerker APV. Een zeer leuke, innovatieve gemeente, werd mij verteld. En dat was het zeker. Ik voelde mij direct prettig in het zelfsturende team en kreeg veel vrijheid om neventaken op te pakken. Mijn werkzaamheden waren divers. Zo behandelde ik aanvragen voor evenementen en horeca, maar ook aanvragen voor standplaatsvergunningen of ontheffingen. Wat ik het leukste vond? Dat was toch wel het toepassen van de Wet Bibob. Mijn interesse in de Wet Bibob bleef niet onopgemerkt. Ik werd gevraagd om naast mijn APV-werkzaamheden, de rol van coördinator Wet Bibob op me te nemen. Wat in eerste instantie een opdracht van drie maanden zou zijn, werd uiteindelijk een opdracht van anderhalf jaar. De werkzaamheden waren goed te combineren met mijn studie. Dat kwam mede doordat ik mijn werktijden flexibel kon indelen en vanuit huis mocht werken. Iets wat destijds nog niet bij elke organisatie vanzelfsprekend was, maar nu het nieuwe normaal is. Na negentien maanden was het voor mij tijd om een nieuwe uitdaging te starten, en sloot ik een leuke en leerzame periode af.

Mijn tweede opdracht via Joinuz

Het was zover, mijn tweede opdracht via Joinuz. Toch wel spannend, zo’n zoektocht naar een nieuwe opdracht tijdens de eerste coronagolf. En ik kwam ook nog eens aanzetten met redelijk specifieke wensen: het liefste een functie in het veiligheidsdomein en in een stedelijke omgeving. Vol enthousiasme ging Roy voor mij op zoek, maar toen werd ik door een oud-collega van de gemeente Amsterdam benaderd met de vraag of ik beschikbaar was voor een opdracht. Hoewel het geen functie betrof in het veiligheidsdomein, twijfelde ik geen seconde. Na anderhalf jaar was ik terug van weggeweest, terug in mijn oude vertrouwde team. In april 2020 startte ik mijn opdracht bij team Vergunningen, stadsdeel Centrum. Toch wel apart, om ingewerkt te worden via Teams en mijn oude en nieuwe collega’s alleen via een computerscherm te zien en spreken. Maar het voelde als vanouds. Dat was erg prettig, gezien alle perikelen omtrent Corona. Veel tijd om rustig op te starten had ik niet. Al snel werd bekend dat de horeca weer open mocht en de Amsterdamse terrassen in veel gevallen tijdelijk uitgebreid mochten worden. Het was een hectische zomer, maar het heeft me er wel aan herinnerd waarom ik het werken bij de gemeente Amsterdam zo leuk vind.

Een jaar vol veranderingen

Inmiddels zijn we alweer een jaar verder, een jaar lang waarin ik volledig vanuit huis heb gewerkt en een jaar waarin ik met veel plezier heb gewerkt. Het is ook een jaar vol veranderingen. Zo heb ik mijn master Bestuurskunde afgerond, ben ik fulltime gaan werken en ben ik twee keer verhuisd. Nadat ik mijn eigen plekje had gevonden, was het tijd om na te denken over mijn carrière. Er kwam een vacature vrij binnen team Vergunningen bij de gemeente Amsterdam. Het was een lastige keuze. Wilde ik stoppen bij een fantastische en meedenkende werkgever? Een baan waarmee ik veel werkervaring kon opdoen bij verschillende organisaties. Een goede baan om lekker van te leven. Of wilde ik ervaring opdoen binnen één organisatie? Een organisatie waar ik mezelf thuis voel, waar ik nog veel kan leren en waar ik mogelijkheden zie voor de toekomst. Ik moest bij mezelf nagaan wat voor mij de beste baan was om lekker van te leven.

Nieuwe uitdaging

Per april heb ik een aanstelling bij de gemeente Amsterdam, binnen team Vergunningen, stadsdeel Centrum. Ik kijk terug op een zeer leerzame periode bij Joinuz. Ik wil Roy en het hele team bedanken voor de prettige samenwerking. Het was zeker een goede baan om lekker van te leven, maar voor mij op dit moment niet de beste baan om lekker van te leven.

Tot ziens Joinuz,
Yara

Wil jij ook net als Yara werken als Medewerker Vergunningen APV? Bekijk hier onze vacatures.