Het ontdekken van mijn sterke vaardigheden

Als Senior en Coördinator in de administratie van die Logistieke Vereniging heb ik in 14 jaar een flinke dosis ervaring opgedaan. Na verloop van tijd kende ik het reilen en zeilen van de organisatie erg goed en tijdens mijn werk ontwikkelde ik sterke vaardigheden op het gebied van coaching, begeleiding, plannen, procesverbeteringen, organiseren en het uitvoeren en bewaken van projecten. Hoewel ik genoot van deze werkzaamheden en trots was op mijn professionele groei, merkte ik dat er iets ontbrak. Ik miste passie en betrokkenheid in mijn werk, het voelde dat mijn werk niet compleet was en daardoor gaf het me steeds minder voldoening. Hoe ging ik mijn passie weer terugvinden? Welke stappen zouden hiervoor nodig zijn en welke baan zou echt bij mij passen?

Een nieuwe richting durven kiezen

Om die passie en betrokkenheid die ik miste weer terug te vinden, besloot ik een andere richting in te slaan. In het verleden had ik al ervaren dat mijn passie lag in reizen en het doen van vrijwilligerswerk. Tijdens de coronapandemie stond het sociale leven grotendeels stil, maar dit heeft mij ook nieuwe inzichten gegeven. Iets negatiefs heeft ook iets positiefs teweeggebracht. Ik begon weer vrijwilligerswerk te doen naast mijn reguliere baan, ditmaal bij een humanitaire organisatie. Al snel ontdekte dat ik me hiermee echt verbonden voelde en dat ik veel voldoening haalde uit het helpen van kwetsbare mensen die niet zelfredzaam zijn.

Een nieuwe passie vinden

In mijn vrijwilligerswerk nam ik verschillende taken op me, waaronder het opzetten van de administratie en het deelnemen aan diverse projecten bij verschillende afdelingen. Door actieve betrokkenheid bij verschillende afdelingen slaagde ik erin om mensen en afdelingen met elkaar te verbinden. Daardoor werden uiteenlopende werkzaamheden steeds efficiënter uitgevoerd en werden deze beter gestroomlijnd. Ik merkte dat mijn vaardigheden goed van pas kwamen en dat ik steeds meer aansluiting vond bij mijn passie. Het werd me duidelijk dat ik in de toekomst in een vergelijkbare richting wilde werken, waarin ik kwetsbare groepen in het sociaal domein zou kunnen helpen.

De juiste stap zetten: Wmo consulent worden

Door deze inzichten stelde ik mezelf de vraag of ik mijn passie voor reizen en vrijwilligerswerk niet zou kunnen combineren met een carrière op dit gebied. Een waarin ik ook mijn brood kon verdienen en goed zou kunnen leven van werk dat me echt voldoening geeft. Ik deed een banentest en ontdekte dat de functie van Wmo consulent perfect bij mij paste. Mijn ervaring met het plannen, organiseren, uitvoeren en bewaken van projecten, sloot goed aan bij deze rol, net als mijn vaardigheden op het gebied van begeleiding, coaching en het verbinden van mensen. Daarom besloot ik om de opleiding tot Wmo consulent te gaan volgen en al snel bleek dat deze mijn interesse verder aanwakkerde en me waardevolle inzichten gaf in de regels en wetgeving van de Wmo.

Werkervaring en nieuwe uitdagingen

In de periode daarna heb ik werkervaring opgedaan bij de gemeente Gouda op verschillende gebieden, waaronder hulp bieden bij het huishouden, vervoer, woningaanpassing, dagbesteding en (specialistische) begeleiding. Mijn werk- en levenservaring bleek heel goed van pas te komen in mijn nieuwe rol als Wmo consulent. Wat ik nu doe? Ik vertaal de behoeften en hulpvragen van cliënten naar daadwerkelijke ondersteuning. En ik kan ronduit zeggen dat ik geniet van mijn werk en het persoonlijke contact tijdens huisbezoeken.

De beloning van een nieuw avontuur

Als Wmo consulent is elke casus anders en kom ik iedere dag voor verrassingen te staan. Ik geniet van de uitdagingen die elke nieuwe dag brengt. Niets is wat het lijkt en dat maakt het werk dag in dag uit weer een nieuw avontuur. En nu kijk ik ernaar uit om mijn kwaliteiten in te zetten als Wmo consulent bij Joinuz en nieuwe uitdagingen aan te gaan!

Conclusie

Mijn reis van een carrière als Senior en Coördinator in de administratie naar een loopbaan als Wmo consulent was voor mij een persoonlijke ontdekkingsreis naar mijn ware passie en betrokkenheid. Door mijn vaardigheden en interesses te combineren, bleek dat ik voldoening haal uit het helpen van kwetsbare mensen. En uit eigen ervaring kan ik zeggen dat het nooit te laat is om een nieuwe richting in te slaan en je passie te volgen. Merk jij dat er iets ontbreekt in je werk? Durf dan een andere weg in te slaan en te ontdekken waar je hart echt ligt.

Lekker leven

"Lekker leven betekent voor mij: de balans vinden tussen werk en privé, met voldoening en stabiliteit. En een leven met veel reizen en vol avontuur. Verken de wereld, ontdek culturen, leer de mensen om je heen kennen en leef ten volle! Enjoy to the fullest!”