Even voorstellen als Verkeerskundige

Hoi! Ik ben Jelle en werkzaam via Joinuz bij de gemeente Scherpenzeel als verkeerskundige. Hier houd ik mij bezig met alle zaken omtrent verkeer. Zo maak ik ontwerpen voor nieuwe kruispunten en werk ik mee aan grotere beleidsopgaves. Ook behandel ik de bewonersklachten die kunnen verschillen van een melding van geluidsoverlast van voertuigen tot de aanvraag van evenementen in het dorp.

Verkeerskundige bij de gemeente Scherpenzeel

Naast de reguliere zaken omtrent verkeer komen de grotere vraagstukken komen ook langs. Zo zijn wij in het dorp bijvoorbeeld bezig met plannen op de langere termijn zoals de nieuwe wijk die gebouwd gaat worden. Voor het plannen van deze wijk wordt er aan de Verkeerkundige gevraagd wat voor effect het bouwen van zo’n nieuwe wijk zal hebben op de overige wegen. Daarvoor hebben we samen met een adviesbureau in dit geval simulaties uitgevoerd.

Deze simulaties zijn gebaseerd op voorgestelde maatregelen van bewoners tijdens een aantal participatie-avonden. Om goed met die bewoners tot reële oplossingen te komen die je uit kunt werken moet je goed sociaal vaardig zijn. Maar het allerbelangrijkste daarbij is dat je het leuk vindt om te sparren tussen de verschillende belangen die er spelen tussen belanghebbenden, bewoners en de gemeente.

Uiteindelijk werk je in zo’n project toe naar een mooi eindresultaat en adviseer je de gemeenteraad door ze te voorzien van informatie zodat zij zo goed mogelijk hun beslissingen kunnen nemen. Stiekem hoop je natuurlijk dat ze doorpakken met specifiek jouw bedachte idee, maar dat kan natuurlijk niet altijd het geval zijn.

Werken als verkeerskundige en leren tegelijk

Naast het werken bij de gemeente ben ik nog student op de Universiteit van Utrecht. Daar volg ik een Master Planologie. Deze twee bezigheden in mijn week zijn goed met elkaar te combineren. Dit komt vooral door de flexibiliteit die Joinuz en de gemeente mij bieden in mijn contract. Deze flexibiliteit is ideaal voor mijn huidige situatie.

Werken als verkeerskundige via Joinuz?

Het leukste aan Joinuz als bedrijf is de ‘Casual’ feel die ze aan alle kanten uitstralen. Ze gaan gemakkelijk met je in gesprek over de dingen die jij belangrijk vindt in je werk en daar omheen. Zo bieden zij bepaalde kortingen op je sportabonnement, wat ik persoonlijk dan erg prettig vind.

De gesprekken die je voert met jouw contactpersoon vanuit JoinUZ voelen lekker losjes aan waardoor je altijd een welkom gevoel hebt terwijl je ook zeker serieus genomen wordt. Daarnaast vindt JoinUZ het niet alleen belangrijk dat je een goede en fijne werkomgeving hebt, maar ook een fijne omgeving naast je werk. Eerder noemde ik al de voordelen aan het sportabonnement, maar ze houden ook events zoals de Alkmaar City Run waar ik samen met de interne heren van Joinuz ook binnenkort aan mee doe.

Kortom, ik zit bij Joinuz momenteel wel erg goed op mijn plek. Ze zorgen er enorm voor het beste te maken van de job waar je het overgrote deel van de week mee bezig mee bent.

Dus ik zou je een tip mee willen geven: Join us!

Wil jij net als Jelle aan de slag bij Joinuz? Bekijk hier onze vacatures binnen het Omgeving & Recht domein en solliciteer direct!