Werk je in de VVT (Verpleeg- en Verzorgingshuizen & Thuiszorg), de GGZ (Geestelijke Gezondheidszorg) of de Gehandicaptenzorg? Dan weet je dat er vaak een beroep op je wordt gedaan buiten de ‘normale’ werktijden. Avond- en nachtdiensten, weekenddiensten en werken op feestdagen zijn vaak meer regel dan uitzondering voor de gemiddelde werknemer in de gezondheidszorg. En dankzij de ORT (onregelmatigheidstoeslag) is het werken op deze momenten financieel extra interessant.

Hoeveel bedraagt mijn Onregelmatigheidstoeslag?

Dat verschilt per dienst die je draait. Afhankelijk van het moment in de week of in het jaar, varieert de onregelmatigheidstoeslag van 122% tot wel 160% van je normale bruto uurloon. Werk je doordeweeks vroeg in de ochtend of vroeg in de avond, dan ontvang je 122%. Maak je doordeweeks uren in de late avond of in de nacht, dan loopt je toeslag op naar 144% en werk je op zondag, op een feestdag of -avond, dan krijg je maar liefst 160% van je normale uurloon uitbetaald. En zo krijg je dus een erg mooie compensatie voor de uren die je werkt op onregelmatige tijden.

Krijg ik ook onregelmatigheidstoeslag als ik via Joinuz werk?

Ja, natuurlijk. Werk je via Joinuz voor een opdrachtgever in de gezondheidszorg? Ook dan heb je gewoon recht op onregelmatigheidstoeslag (ORT). Als je avond- of nachtdiensten draait, of in de weekenden of op feestdagen werkt, natuurlijk. Wat je daarvoor moet doen? Helemaal niets eigenlijk. Geef jij je uren goed aan ons door? Dan regelen wij de rest en krijg jij je extra brutoloon gewoon uitbetaald. Je vindt deze toeslagen ook op je loonstrookje.

Aan de slag?

Lijkt het werken in de gezondheidszorg je wel wat? En deins je er niet voor terug om buiten de gangbare werktijden en kantooruren een steentje bij te dragen aan de gezondheid van anderen? Bekijk dan onze vacatures eens. Zit er een baan tussen die jou wel wat lijkt? Laat het ons weten en wij gaan graag aan de slag voor je!