Wanneer heb ik recht op onregelmatigheidstoeslag?

Dankzij de onregelmatigheidstoeslag wordt het werken op onregelmatige uren dus extra interessant. Door de ORT stijgt je bruto uurloon voor je werk buiten de reguliere werktijden met een mooi percentage. Je hebt recht op een ORT als je diensten werkt op zaterdagen en zondagen, feestdagen en tijdens avond- en nachtdiensten. Wat zijn die (door de overheid erkende) feestdagen precies? Nieuwjaarsdag, Eerste en Tweede Paasdag, Hemelvaartsdag, Eerste en Tweede Pinksterdag, Eerste en tweede Kerstdag en nationale feest- en gedenkdagen, zoals Koningsdag en Bevrijdingsdag. Werken op die dagen betekent voor jou dus een mooie kans om je bankrekening extra te spekken.

Hoeveel bedraagt mijn onregelmatigheidstoeslag precies?

Hoeveel weekendtoeslag, nachtdiensttoeslag of ploegentoeslag je precies kunt verwachten, dat hangt erg af van het moment waarop je werkt. In de jeugdzorg kan je onregelmatigheidstoeslag (ORT) oplopen tot 145% van je normale brutoloon.

Twee voorbeelden:

Is je reguliere uurloon € 15,- en werk je tussen 06:00 uur en 08:00 uur of tussen 18:00 uur en 22:00 uur, dan krijg je over die gewerkte uren 122% van je normale uurloon; € 18,30 per uur.

Is je reguliere uurloon € 20,- en werk je een nachtdienst, tussen 22:00 uur en 06:00 uur, dan ontvang je over die uren 145% van je normale uurloon; € 29,- per uur.

Stel je werkt 8 uur en je verdient € 20,- per uur,

Dan verdien je overdag 8 x € 20,- = € 160,-

Dan verdien je tijdens een nachtdienst 8 x € 29,- = € 232,-

Best de moeite waard, toch?

Zitten er nog meer voordelen aan het werken van onregelmatige diensten?

Jazeker. In een aantal gevallen wordt je onregelmatigheidstoeslag zelfs doorbetaald tijdens je vakantie-uren en andere verlofdagen die je opneemt. Werk je regelmatig op onregelmatige tijden en neem je vakantie op, dan ontvang je vaak een gemiddelde aan onregelmatigheidstoeslag voor de dagen die je opneemt. Dat gemiddelde wordt gebaseerd op de 6 maanden voorafgaand aan je verlof.

En als ik in de Jeugdzorg werk via Joinuz?

Ook dan heb je natuurlijk recht op een onregelmatigheidstoeslag (ORT) over de avond- of nachtdiensten en weekenddiensten die je draait en over je werkzaamheden tijdens feestdagen. En het mooie is, dat je daar helemaal niets extra’s voor hoeft te doen. Geef je gewerkte uren aan ons door en wij regelen dat jij je extra brutoloon lekker krijgt uitbetaald.

Meer weten?

Was je al enthousiast over het werken in de Jeugdzorg en ben je nu helemaal overtuigd? Fijn! Wij zijn regelmatig op zoek naar goede professionals in de gezondheidszorg. Weten welke vacatures we op dit moment open hebben staan? Je vindt ze hier. Wil je meer weten over werken in de jeugdzorg of over het werken via Joinuz? Lekker even bellen of mailen, dan gaan we samen kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.