Hier werk je als jurist omgevingsrecht

Als jurist omgevingsrecht werk je op plekken waar ze jouw expertise goed kunnen gebruiken. Dit zijn onder andere werkgevers zoals:

  • Advocatenkantoren
  • Gemeenten
  • Waterschappen
  • Provincies
  • Overige overheidsinstellingen

Werkzaamheden jurist omgevingsrecht

Een baan als jurist omgevingsrecht bij de gemeente betekent dat je altijd bezig bent met de meest uiteenlopende vraagstukken. Je moet daarom niet alleen je juridische kennis goed op orde hebben, maar je moet het ook leuk vinden om met veel mensen te overleggen. Hierbij moet je op zijn tijd stevig in je schoenen staan: soms is er namelijk wel wat overredingskracht nodig om alle neuzen de goede kant op te krijgen.

Daarnaast zit je nooit dagenlang achter elkaar achter je bureau. Het is immers ook belangrijk dat betrokken locaties worden bezocht, zodat je je nog beter kunt verdiepen in wat er speelt. Alleen met de juiste feitenkennis kun je je werk als jurist omgevingsrecht goed uitvoeren. Maar zeg nou zelf: die afwisseling maakt je werk juist zo leuk!

Ben je benieuwd wat je als jurist binnen de gemeente ongeveer gaat verdienen? Lees dan snel dit artikel waarin je de CAO van juristen vindt.

Je carrière als jurist omgevingsrecht begint hier!

Zie jij een carrière als jurist omgevingsrecht bij een gemeente wel zitten? Kijk dan eens in ons actuele banenoverzicht met alle relevante vacatures:

Klik hier voor de vacatures jurist omgevingsrecht.

Heb je een functie gevonden waar je meer over wilt weten of waar je misschien wel meteen naar wilt solliciteren? Neem dan contact met ons op! We maken graag kennis met je. En als je zo snel je droombaan er niet tussen ziet staan, zoeken wij uiteraard graag met je mee. Laat ons weten waarnaar je op zoek bent en Joinuz gaat voor je aan de slag!